2019. júl 22.

6 tipp, hogyan használj linkeket az Instagramon

írta: Horváth.Szilveszter
6 tipp, hogyan használj linkeket az Instagramon

apple-click-connection-392018.jpgTe is beleütköztél már abba a problémába, hogy nem tudsz kattintható linket kitenni Instagramra? Szeretnéd, hogy többen kattintsanak át a weboldaladra?

  1. 1. A biodba helyezz el linket!

Ez a legkézenfekvőbb és legegyszerűbb megoldás. Ha üzleti profilod van, ha személyes, mindenképp megoszthatsz kattintható linket itt. Teljesen szem előtt van, ahogy valaki megnézi a profilod egyből a leírásba ütközik.

inst.png

  1. Használj link rövidítőt vagy irányítsd őket a profil oldaladra!

A képes posztokhoz nem tudsz elhelyezni kattintható linket, de másolhatót igen. Ha link rövidítőt használsz, például a Bitly-t, akkor egyszerűen kimásolják a rövid linket és már is elérik a honlapod. Kicsivel több munka a kelleténél, de akit igazán érdekel az oldalad és a tartalmad, megteszi ezt a lépést.

A másik egyszerű lépés, ha megkéred, kattintsanak át az oldaladra, és a leírásodban megtalálhatják a kattintható linket. Bejelölöd @ után az oldalad nevét és kész is.tovabb_lehetoseg_insta.png

  1. Adj hozzá Swipe-up linket a történeteidhez!

Ha 10 ezer fölötti követővel rendelkezik az Instagram oldalad, lehetőséged van a sztorikhoz egy tovább lehetőséget hozzátenni. Legyen ütős a kép, ami miatt mindenképp szeretnének a honlapodra átkattintani a termék miatt. Mentsd el őket a highlight (fókusz) szekcióba, hogy ne csak 24 órára legyenek elérhetőek. (Lásd az arsenal Instagram Story-ját!)

  1. Legyen a posztod vagy történeted hirdetés!

Bizony, ha fizetsz, tehetsz ki linket, ilyen egyszerű. Legyen a link releváns azzal, ami a képen látható, különben úgy fogják érezni, feleslegesen kattintottak át. Nem mellesleg, te is elpazaroltad a hirdetési keretedet, egy fölösleges kattintásra.

  1. Személyes üzenetekben is linkelhetsz 

Ha rááldozod az idődet, hogy személyes kapcsolatot tartasz fent a közösségeddel üzeneteken keresztül, sokat nyerhetsz vele. Nem csak úgy fogják érezni, hogy testközelből kapják a válaszokat, hanem megoszthatsz közvetlen linkeket is a honlapodhoz.

  1. Használd az Instagram Tv leírását!

Van már Instagram Tv-d? Nem tudod, mi az, vagy hogy hogyan kell használni? Korábbi blogcikkünkben már bemutattuk az IGTV használatát, kattints ide: https://kozossegi-media-mindenkinek.blog.hu/2019/07/04/hasznalod_mar_az_instagram_tevejet

A lényege, hogy minden videó leírásába helyezhetsz kattintható linket. Az IGTV bárki számára elérhető, nem kell hozzá 10 ezer követő, mint a Swipe-Up lehetőséghez.

Nem egyszerű dolog, ha szeretnénk átkattintásokat az Instagramon, de ha minden lehetőséget kihasználunk, amit az oldal nyújt, akkor sikerrel zárulhat törekvésünk. Fejlődik a felület és valószínűleg további lehetőségeink lesznek a későbbiekben, addig is használjuk ki, amiket tudunk!

 

Forrás: https://www.socialmediaexaminer.com/8-ways-to-share-links-instagram/

Szólj hozzá