2020. jan 01.

Nincs ötleted, mit posztolj? - Jöhetnek az érdekességek!

írta: Sáringer Viktória
Nincs ötleted, mit posztolj? - Jöhetnek az érdekességek!

2re_sz.jpgAz előző részben az aktualitások kreatív felhasználásáról volt szó, ezután pedig más nem is következhet a sorban, mint az érdekességek témaköre. Érdekességnek számít minden olyan információ, ami talán nem annyira elterjedt és köztudott, vagyis meglepheti a felhasználót, felkeltheti az érdeklődését, hogy átkattintson a weboldalra, hogy megnézze a képeket vagy hogy végigolvassa mondanivalódat.

Eleinte bombázzuk a felhasználókat az érdekes infókkal, aztán egy idő után már csak ismételni tudjuk magunkat. Viszont nem mindegy, milyen formában! Egy-két információ akár többször is felhasználható, ha új formát adunk neki, például kollázsba foglalva mutatjuk be, más szemszögből közelítünk. Különösen jó pont, ha egy kis humort is tudunk belecsempészni a szövegbe, hiszen ez vidám, csattanós zárást biztosít bejegyzésünknek. Itt vigyázzunk, hogy ne válasszunk félreérthető, többféleképpen értelmezhető vicceket, mert ezek inkább bajt hoznak majd ránk, mint hozzásegítenének sikerünkhöz.

sorozat6.png

Ha rendelkezésedre állnak régi fotók, emlékek vállalkozásoddal kapcsolatban vagy olyan témában, ami segít közvetíteni üzenetedet, akkor tanácsos felhasználni a régi, akár fekete-fehér fotókat is, hiszen ezek különlegesek, nem mindennapiak. Ha sikerül többet összegyűjtened és tudsz belőle Képgalériát készíteni, szinte garantált, hogy az emberek rá fognak kattintani a tovább gombra, hiszen a szem megakad a megszokott tartalmaktól eltérő fotókon, így megragadva a figyelmet, majd az első pár kép és a szöveg felkelti az érdeklődést, ezáltal szívesen tovább kattintanak majd, hogy még többet lássanak, még többet tudjanak meg.

sorozat7.png

A történelmi érdekességek szinte mindig nyerők és amennyiben célod az idősebb korosztályt elérni, biztos sikered van, hiszen nosztalgikus emlékeket idézel fel bennük és aktivizálják majd magukat profilodon. Ehhez azonban nem árt, ha van pár régi fotód és egy hozzátartozó érdekes történeted.

sorozat8.png

Ha már a múltnál járunk, akkor térjünk ki picit az akkor és most jellegű tartalmakra is. Először egy olyan példát mutatunk, ahol a két kép között időbeli különbség van, emiatt válik érdekessé, egyedivé:

sorozat9.png

Persze tudjuk, hogy nem mindenkinek van a tarsolyában ennyi régi fotó és egy új márka esetében nehéz dolgunk is van. Ezért hoztunk egy egyszerűbb ötletet is, ahol a napszakok változnak. Ezenkívül olyan ötlet is beválhat, ahol mondjuk az első képen a válogatásra váró alkatrészek doboza látható, a másodikon pedig már a kész, válogatott anyag. Vagy a kávézó, amikor teltház van és zárás után, amikor már mindenki hazament. Egy üres kávés csésze, majd egy teli, amiben már gőzöl az elkészült ital. Esetleg a hotelszoba felújítás előtt és után. Instagramon képgalériaként, a Facebookon pedig montázsként tudod a maximumot a kihozni az ilyen típusú, két különböző állapotot bemutató bejegyzésekből.

sorozat10.png

sorozat11.png

A következő részben rengeteg ötletet hozunk Neked, milyen játékos posztokkal aktivizálhatod kövezőbázisodat és szerezhetsz új követőket! Na, nem csak ötleteket, hanem konkrét megvalósításokat is mutatunk majd minden egyes ponthoz. Nem, nem nyereményjátékról beszélünk, hanem átlagos, organikus,  mindennapi bejegyzésekről, amelyek izgalmasak, újszerűek, kreatívak és rendkívül népszerűek az emberek körében.

--------------------------------

A játékok témakörében remekül használhatók a chatbotok és az alkalmazások is. Nézd meg, mi mindent tudsz kihozni egy-egy ilyen lehetőségből!

Szólj hozzá

fotó poszt tipp sorozat kép facebook ötletek érdekesség tippek posztok Facebook posztolás