2020. jan 04.

Nincs ötleted mit posztolj?

írta: Sáringer Viktória
Nincs ötleted mit posztolj?

Hoztunk néhány összetettebb játékot!

4resz.jpgKorábban 8 egyszerű, de mégis nagyszerű játékötletet mutattunk be. Ezúttal különlegesebb, picivel nagyobb számítógépes tudást igénylő játékok kerülnek terítékre. Azért most sem kell megijedni, hiszen semmi túlzóan bonyolult, megvalósíthatatlan nem kerül szóba, de azért itt már kell picit szerkesztgetni a képeket a feliratozáson, kollázson túlmutatóan is.

Alapvetően elmondhatjuk, hogy az egyszerű, könnyen megvalósítható, gondolkodást nem igénylő feladványok és játékok a legkedveltebbek, azonban vannak, akik kedvelik a fejtörőket is és szeretnek egy kicsit gondolkodni is. Na, nem komoly szellemi munkára kényszerítjük a lazítani vágyó felhasználókat, hanem szórakoztató, érdekes, pár perces feladványokkal igyekszünk elnyerni a tetszésüket.

Egyes ötletek akár kinyomtatva gyermekek számára is jó játékká válhatnak, amikor nem csak vizuálisan, de fizikailag is meg lehet oldani a feladványokat.

Először is lássunk egy olyan megoldást, ahol összekevertük az adott kép kockáit, így felszabdalva a képen található szöveget. Elrejtettünk a képen egy mondatot, melyet a felhasználóknak össze kell raknia. A képkocka összekeverős, puzzle-típusú játékok többféle verzióban alkalmazhatók, kreatívak, gondolkodásra sarkallnak, mégsem túl komplexek és nyomtatva, kivágva gyerekeknek is jó elfoglaltságot biztosítanak.

sorozat23.png

A puzzle-szerű játékok között a második verzióban kockákra bontottuk a fotót, de nem kevertük össze a darabokat, csupán egyet kivettünk a képből. Nem csak arra kérdeztünk rá, hogy mi hiányozhat a képről, hanem megoldásként fel is kínáltunk három különböző kockát, melyek közül csak az egyik illik a hiányos részre. Itt változtatható a nehézségi szint, az egészen egyértelmű megoldástól kezdve (három teljesen eltérő kis képkocka) (első kép) addig a típusig, ahol már azért gondolkodni kell, mert hasonló képkockákból kell választanunk. (második kép)

sorozat26.png

sorozat25.png

A következő ötletben már nem csak egy, hanem több képkocka is hiányzik, s mind a három hiányzó képkockát el kell helyeznünk a képen a megfelelő helyre. Számokat és betűket használtunk, hogy könnyebb legyen a részletek helyhez való párosítása és kommentben is egyszerűen leírhassák az emberek a megoldást.

ke_p1_10.png

A következő játékban nem csak a képkockák rendezgetése a feladat, de a részleteket helyes sorrendbe téve egy szót is kapunk megfejtésként.

sorozat27.png

A feladványok, fejtörők szerelmeseiről sem szabad megfeledkeznünk! Nemrégiben nagyon nagy divat volt a különböző feladványok megosztása, amikor is ábrák és számok összességéből kellett kikövetkeztetni a megoldást. Ezt megvalósíthatod saját cégedre jellemző ikonokkal, szimbólumokkal is! Használhatod például termékeid fotóit!

sorozat28.png

sorozat29.png

A keresd a kakukktojást játék mindannyiunknak ismerős és bár nem gondolnánk, de a felnőttek is szívesen vesznek részt ilyen játékokban. Választhatsz nehézségi szintet, de a túlzóan egyszerű, azonnal szembetűnő megoldást nem fogják úgy értékelni a követők, mintha picit kutatniuk kellene.

sorozat30.png

Utolsóként a sokak által kedvelt szókereső egy könnyed, szórakoztató verzióját mutatjuk meg. Fogj egy képet, majd írd tele szöveggel, random betűkkel, számokkal és rejts el közöttük olyan szavakat, amik szorosan kapcsolódnak termékedhez, vállalkozásodhoz! Ne arra kérd a követőket, hogy írják le az összes szót, amit találtak, mert ezzel unalmassá válhat a játék a többiek számára. Mondjuk írják meg Neked az első szót, amit észrevesznek, hiszen ez biztosan nem ugyanaz lesz mindenki esetében, számolják meg, összesen hány szót találtak vagy hogy sikerült-e meglelni mind az x mennyiségű elrejtett szót.

sorozat32.png

sorozat34.png

sorozat33.png

--------------------------

86794375_2449977871891402_6097570297106399232_o_1.jpgHa hátradőlnél és kiadnád a közösségi média kommunikációdat, hirdetéskezelésedet vagy akár kampányszerűen van szükséged közösségi média segítségre, keress minket bizalommal!

A legkisebb cégektől a legnagyobbakig dolgozunk együtt social media megjelenéseiken, tartalmaikon, hirdetjük termékeiket, szolgáltatásaikat és a lehető legkisebb összegekből is kihozzuk az eredményeket.

Nézd meg referenciáinkat és szolgáltatásainkat!

Szólj hozzá

poszt tipp játék sorozat facebook ötletek tippek posztok Facebook posztolás