2020. már 30.

Milyen tartalmat ossz meg?

írta: Sáringer Viktória
Milyen tartalmat ossz meg?

Közösségi média tippek (nem csak) kezdőknek - 6. rész

20.jpgA közösségi média percről percre változik és ezzel együtt természetesen a felhasználók részéről az igény is, milyen tartalmakat szeretnének látni. Most hoztunk Nektek 5 egyszerűen megvalósítható tippet, amivel biztosan nem fogtok mellé.

1. Tartsd a kapcsolatot követőiddel – videós tartalmakkal is!

Jó benyomást kelthetsz a felhasználókban, ha rendszeresen tartod velük a kapcsolatot. Ossz meg gyakran az Instagramon sztorikat vagy próbáld ki az élő videót akár a Facebook vagy az Instagram felületén. Hirdesd meg előre az alkalmat és adj meg egy témát, miről beszélni fogsz, hogy mit mutatsz be, esetleg hogy készülhetnek-e kérdésekkel a felhasználók, mert szívesen válaszolsz ezekre. Kicsit engedd be a színfalak mögé az embereket, hogy lássák kik állnak a márka mögött. Az élő videókat visszanézhetővé teheted, így aki lemaradt a közvetítésről is megnézheti.

2. Rövid, tömör, lényegretörő

Évről évre egyre jobban felgyorsul világunk és egyszerűen soha nincs időnk. Ismerős, ugye? Ha meglátod, hogy egy videó 15 perces, akkor már lehet, hogy bele se kezdesz? Ha túl hosszú a szöveg, nem is olvasod végig? Ezzel sokan vannak így, ezért általában törekednünk kell a minél rövidebb, tömörebb tartalmakra. Persze időnként megoszthatunk hosszabb lélegzetvételű írásokat, videókat is, de a mindennapok során részesítsük előnyben a rövidebb megfogalmazásokat és videókat, főleg a hirdetéseknél.20_3.jpg

3. Készíts egyedi fotókat!

Ma már rengeteg online, ingyenesen elérhető oldal és applikáció segít minket, hogy a lehető legváltozatosabb tartalmakat készíthessük el követőinknek. Ne féljünk ezeket használni! Dobjuk fel oldalunkat montázsokkal, infografikákkal, különböző sablonokkal, tegyünk a képekre logót, matricát, készítsünk saját GIF-eket, hozzunk létre vicces képregényeket, mémeket, próbáljuk ki videóinkban, hogy mutat egy-egy animáció… A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt és az, hogy vajon mit akar látni célközönségünk. A szerkesztett képeket mindig alakítsuk követőtáborunk ízléséhez!

4. Játszani jó!

Bizony, a felnőttek is szívesen játszanak. Rendkívül népszerűek a tudáson alapuló játékok, például ha felteszel egy kérdést és válaszlehetőségeket adsz meg mondjuk A-tól D-ig. Hidd el, az emberek szívesen válaszolnak majd kommentben még akkor is, ha nem ajánlasz fel nyereményt! Ha pedig úgy döntesz, hogy ajándékot sorsolsz ki a válaszolók között, akkor még inkább felpörgetheted az aktivitást oldaladon és sok új követőre is szert tehetsz.

20_2.jpg5. Használd fel követőid tartalmait!

Először is tisztázzuk: igen, engedélyt kell kérned, hogy felhasználhasd mások tartalmait, de nagyon megéri! Az emberek szeretik viszontlátni influencerek vagy akár átlagos követőszámmal rendelkező felhasználók tartalmait a márkák közösségi oldalain. Pozitív benyomást kelt, ha az emberek nem csupán a beállított, tökéletes, műtermi fotókat látják termékeidről, szolgáltatásodról, hanem a felhasználók által készített tartalmakat is.

Forrás: https://bloggingwizard.com/social-media-marketing-tips/

Szólj hozzá

tipp trend tippek 2020