2020. ápr 02.

Egy kis nevetés sosem árt! - Koronavírus mémek a közösségi média térben

írta: Sáringer Viktória
Egy kis nevetés sosem árt! - Koronavírus mémek a közösségi média térben

gyorfi_mem_dwayne_promotions_hu.jpgMióta megérkeztek az első hírek a koronavírussal kapcsolatban, a felhasználók belekezdtek a #karanténvírus, #kézmosós és #maradjotthon dalok után a mémgyártásba. Mióta pedig a probléma globálissá vált, már megállíthatatlan mennyiségben foglalják el a közösségi oldalakat a vírussal és a hozzá kapcsolódó intézkedésekkel kapcsolatos tréfás szerkesztések.

A mémek segítenek, hogy humorral, nevetéssel dolgozhassuk fel a nehéz helyzeteket. 

Biztosan láttatok már Ti is mémeket, itthon például népszerű téma a bevásárlási láz, az online oktatás, a home office. Megosztóak ezek a vicces kis képek, nem mindenki helyesli őket, de sokaknak a humor segítségével könnyebb befogadnia és feldolgoznia a nehézségeket. A legtöbb mém teljesen ártalmatlan és egy jó nevetés pedig mindannyiunknak segíthet, különösen a stresszes időszakokban.

Mire használtuk eddig a közösségi médiát? Legtöbbünk szabadidejét elütni, megkönnyebbülni, ismerősökkel kapcsolatot tartani járt a közösségi platformokra. Azonban a közösségi oldalak szerepe most megváltozott. A televízió mellett már az internet, a közösségi média is elsőszámú forrás, ahonnan megtudhatjuk a legfrissebb híreket, fejleményeket, szabályozásokat. Érthető módon a média és ismerőseink is mind a koronavírusról beszélnek – emiatt egy idő után megterhelő lehet a közösségi oldalakat nézegetnünk, stresszesnek és frusztráltnak érezhetjük magunkat. A mémek laza, humoros formában igyekeznek mosolyt csalni az arcunkra és elterelni a figyelmünket pár perc erejéig még ezekben a nehéz időkben is.

A magyar mémek jelenlegi „sztárja” nem más, mint Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Ő a koronavírus elleni küzdelem és megelőzés központi alakja. Ha nem is személyesen, de  napjában többször találkozhatunk vele a Facebookon, a YouTube-on és a televízióban is, amint információkkal és tanácsokkal lát el minket. Győrfi Pálról rengeteg vicces mém készült, melyek közül a legjobbakat itt láthatjátok:

A vicces képek mellett ráadásul fia TikTok videójában is feltűnik, ezt itt tekinthetitek meg:

Közzétette: Győrfi Dániel – 2020. március 27., péntek

Itt pedig a legjobb internetes mémekből álló válogatást nézhetitek meg:

me_m_2.PNG

Forrás: https://www.theolivepress.es/wp-content/uploads/2020/03/coronavirus-memes-3.jpg

me_m3.jpg

me_m4.jpg

me_m5.jpg

me_m6.jpg

me_m7.jpg

me_m8.jpg

me_m9.jpg

me_m10.jpg

me_m11.jpg

me_m12.jpg

me_m13.jpg

me_m14.jpg

me_m15.jpg

me_m16.jpg

me_m17.jpg

me_m18.jpg

me_m19.jpg

me_m20.jpg

me_m21.jpg

me_m22.jpg

me_m23.jpg

me_m24.jpg

me_m25.jpg

me_m26.jpg

me_m27.jpg

me_m28.jpg

me_m29.jpg

me_m30.jpg

me_m31.jpg

me_m33.jpg

me_m34.jpg

me_m35.jpg

me_m36.jpg

me_m37.jpg

me_m38.jpg

me_m39.jpg

me_m40.jpg

 

Tudtad, hogy átlagosan 6 óra 45 percet vagyunk online, a tinédzserek pedig 9 órát? Mit tippelsz, mennyviel növekedik most ez a szám, hogy otthon vagyunk? 

Ha a nevetés után egy kis hasznos információra is vágysz arról, hogy mivel jár ez, olvasd el a témakörrel foglalkozó cikkünket ITT vagy nézd meg a cikkben található videót)!

Ha pedig érdekelnek, hogy a világ különböző pontjain milyen #karanténvírus, #kézmosós vagy #maradjotthon dalokat készítettek, ide! Ígérjük, ezzel is jól fogsz szórakozni (pedig csak a jobbakat válogattuk össze! ;))

 

 

 

Forrás: https://www.insider.com/coronavirus-memes-people-joking-about-covid-19-to-reduce-stress-2020-3#some-people-are-fighting-feelings-of-isolation-with-work-from-home-memes-1

Szólj hozzá

virus mém karantén corona maradjotthon koronavírus covid 19