2020. ápr 25.

Mondj nemet a haszontalan, egésznapos internetezésre!

írta: Sáringer Viktória
Mondj nemet a haszontalan, egésznapos internetezésre!

internet_1_1.jpgVigyázat, a folyamatos otthonlét hatására könnyen azon kaphatod magad, hogy egész nap online vagy! Igyekezz határokat szabni, például mérd le, mennyi időt töltesz az interneten a kötelező elfoglaltságaidon – munkán, tanuláson – kívül.

A szemednek és a szociális kapcsolataidnak sem tesz jót, ha egész nap csak a képernyőt bámulod. Na jó, igaz, hogy most sok dolog került át az internetre, amit eddig máshogy valósítottál meg, de ez nem mentség az egésznapos böngészésre.

Az internetre szánt idődet töltsd hasznosan, ügyelj rá, hogy ne lépd át az előre, saját magad számára meghatározott keretet, hogy mennyit szeretnél online lenni és találj elfoglaltságokat a számítógépen, telefonon kívül is! Rengeteg előnyös lehetőség is fellelhető a közösségi térben töltött mindennapjaid során, így mondj nemet a felesleges, unatkozós netezésre és helyette mondj igent a hasznos dolgok kihasználására és a kreativitásra!

Tartsd a kapcsolatot – ha nem is személyesen!

Ebben a nehéz helyzetben kiemelten fontos, hogy szánjunk időt szeretteinkre, ismerőseinkre. Hála a közösségi platformoknak, ma már egyszerűbb a kapcsolattartás, mint valaha. Válogathatunk a weboldalak, alkalmazások közül, melyiken szeretnénk ismerőseinkkel chatelni, telefonálni, tartalmakat megosztani vagy videóchatelni. Ráadásul ezen eszközök kezelése is rendkívül egyszerű, így még idősebb rokonaink is elboldogulnak velük egy kis gyakorlás után.internet3.jpg

Rajzolj mémet!

Az interneten rengeteg mémbe bele lehet futni, amiknek a lényege, hogy figyelemfelkeltőek, humorosak, aktuálisak és kreatívak. Jelenleg a koronavírus kapcsán is rengeteg vicces szerkesztés jelent meg, hiszen a mémek segítenek, hogy humorral, nevetéssel dolgozhassuk fel a feszült, stresszes helyzeteket. Laza, ötletes formában igyekeznek mosolyt csalni az arcunkra és elterelni a figyelmünket pár perc erejéig még ezekben a nehéz időkben is.

Mi két felvonásban gyűjtöttük össze kedvenc koronavírushoz kapcsolódó mémjeinket, tekintsd meg az első és a második részt is! Ezen kívül pedig egy húsvéti válogatásra is kitértünk.

internet4.jpgNem azt mondjuk, hogy egész nap frissítgesd Facebook oldaladat, hogy milyen új szerkesztések jelennek meg és nonstop ezeket küldözgesd barátaidnak, hanem hogy tegyél egy kreatív csavart a dologba: Téged is buzdítunk, hogy engedd szabadon fantáziádat és készíts Te is egy mémet!

Például az imgflip oldalon gyorsan, könnyedén megvalósíthatod elképzelésedet és így is elütheted az időt egy szórakoztató, gyors programmal az online térben. Egy személyes mém azért mégiscsak menőbb, egyedibb és biztos barátaid is jót nevetnek majd rajta, ha átküldöd kreálmányaidat. Vigyázz, mert egy ötlet után könnyen jöhet a többi, nehogy annyira belelendülj, hogy órákra a gép előtt ragadj!

Találj célt és vágj bele valami újba!

Otthon kell maradnunk - de miért ne használjuk ki ezt az időt arra, hogy valami újat tanuljunk? Mi az, ami foglalkoztat, de sose volt időd rá?internet2.jpg

Érdekel a közösségi média világa? Szívesen kipróbálnád magad grafikusként? Megtanulnál varrni? Kibővítenéd főzési tudásodat új receptek kipróbálásával? Hallottál már a jógáról, de sose volt időd és kedved belevágni? Évek óta őrizgeted a tempera készletedet a fiók mélyén, de nem akadt alkalmad kísérletezni vele? Szánj időt most arra, amire eddig sosem jutott! Hidd el, testileg-lelkileg jobban fogod magad érezni, mintha egész nap csak céltalanul interneteznél. A digitális világban rengeteg online kurzust, E-book-ot, YouTube videót, hasznos cikket érhetsz el – sokat akár ingyen is! Használd a keresőmotorokat céltudatosan, hogy megtaláld a neked megfelelő szabásmintákat, recepteket, kinyomtatható színezőket, kreatív ötleteket, oktató videókat. 

img_20200314_151259_1.jpg

Ha úgy érzed, túl sokat vagy a képernyő előtt feleslegesen, próbáld ki Digitális Detox Kihívásunkat!

Amennyiben pedig szívesen tanulnál a közösségi médiáról, válassz kurzusaink és kiadványaink közül!

Kezdőknek szóló, ingyenesen elérhető YouTube-videónkért pedig kattints ide!

Szólj hozzá

tipp internet mém tippek Facebook koronavírus