2020. júl 30.

Ezek a legnépszerűbb hangulatjelek a közösségi médiában

írta: K.Klarissza
Ezek a legnépszerűbb hangulatjelek a közösségi médiában

cover_2.jpgA hangulatjelek manapság olyanok, mint egy idegennyelv. Amellett, hogy népszerűek a szöveges üzenetküldés, e-mail küldés során és a közösségi médiában, most már olyan játékokat, alkalmazásokat, közösségi platformokat és könyveket is fellelhetünk, amelyek a hangulatjeleket helyezik előtérbe. Sok különféle emoji segít megfűszerezni üzeneteinket, de többségünk valóban csak néhányat kedvel és használ közülük. Meg tudod tippelni, vajon melyek ezek?

A Twitteren használt legnépszerűbb hangulatjelek

Ha szeretnéd megtudni, melyek a legnépszerűbb hangulatjelek a Twitteren, az EmojiTracker alkalmazással megteheted. Ennek segítségével valós időben követheted nyomon a különféle emojik használatát. Ide kattintva kipróbálhatod: http://www.emojitracker.com/. Jelen pillanatban a zöld színnel jelölt hangulatjelek a leggyakrabban használtak, de persze ez másodpercenként változhat.

emojitracker.png

A legelső helyeken szinte mindig a piros/rózsaszín szív, a sírva nevető, valamint a szomorú és síró emojik dominálnak. Ez az idő múlásával persze változhat, különösen azért, mert további hangulatjelek kerülnek bevezetésre, de az aktuálisan a világban történő események is alakítják ezek használatát. Így lehet az, hogy a koronavírus kapcsán jelenleg a maszkot viselő emoji is a leggyakrabban használt hangulatjelek között szerepel. 

A legnépszerűbb hangulatjelek a Facebookon

2017 júliusában Mark Zuckerberg egy infografika képet tett közzé, amely a Facebookon használt legnépszerűbb hangulatjeleket mutatta be. Láthatod, hogy sok átfedés van ugyan a Twitteren alkalmazottakkal, de azért nem teljes az egyezés.

facebook.png

A legnépszerűbb hangulatjelek az Instagramon

Az Instagram az egyik legnagyobb közösségi platform, amely mindig is az első helyen szerepelt a mobilalkalmazások között, tehát nem csoda, hogy felhasználói imádják a hangulatjeleket, és itt már elég nagy az átfedés a Facebookon népszerű emojikkal.

instagram.png

A legnépszerűbb hangulatjelek ország szerint

A SwiftKey 2015-ös tanulmánya más módszereket tárt fel az emoji használattal kapcsolatban. Több különböző kategóriában több mint egymilliárd adat felhasználásával állapították meg, hogy az egyes országokban melyek a legnépszerűbb hangulatjelek.

Az Egyesült Államokban az első számú hangulatjel a padlizsán, ezt követi a csirkecomb, a születésnapi torta, a zsák pénz emoji, és az iPhone. Kanada leginkább a mosolygó kaki hangulatjelet használja, majd az amerikaiakhoz képest meglepően más emojik követik ezt a sorban, mint például a sporttal kapcsolatos hangulatjelek. Az oroszok bizonyultak a legromantikusabbnak, ugyanis háromszor annyi romantikus témájú hangulatjelet használnak, mint más nemzetek. A franciák persze nincsenek messze Oroszország mögött, és nem hazudtolják meg romantikus énüket, hiszen négyszer több szív emojit használnak, mint más országok lakói. Ausztráliában a gondoskodással kapcsolatos emojik állnak az élen, ilyen a földgömböt, vagy a szívet ölelő hangulatjel.

A boldogságot kifejező hangulatjelek az összes felhasznált emojik körülbelül 44%-át teszik ki, ezt követik 14%-kal a szomorú, 13%-kal a szíves, 5%-kal pedig a különféle kéztartásos emojik. Egyedül a franciáknál volt a legfontosabb hangulatjel a szív, és nem a mosolygós arc.

Te melyik emojit használod a leggyakrabban? :)

 

Forrás: https://www.lifewire.com/what-are-the-most-popular-emoji-3485892

Szólj hozzá

facebook érdekesség twitter emotikon instagram Facebook emoji Instagram