2020. aug 26.

Vajon melyik a legjobb chatbotkészítő platfrom?

írta: K.Klarissza
Vajon melyik a legjobb chatbotkészítő platfrom?

cover_6.jpgChatbotkészítésre már számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre: leprogramoztathatjuk, vagy akár magunk is elkészíthetjük mindenféle programozói tudás nélkül is különféle platformokon. Ha ez utóbbit választod, biztosan találkozol az alábbi két platformmal: Chatfuel és ManyChat.

Rögtön felmerülhet benned a kérdés, vajon melyiket részesítik előnyben? Egyáltalán mi a kettő között a különbség? Most összehasonlítjuk a két platformot a könnyű használat és a szolgáltatásaik szempontjából, hogy segítsen kiválasztani a vállalkozásod számára leginkább megfelelőt.

Készen állsz? Vágjunk is bele!

A Chatfuel talán az egyik legnépszerűbb és legkönnyebben használható chatbotkészítő platform. Eredetileg a Telegram botokkal indultak, de most a Facebook Messenger botokra helyezik a hangsúlyt.

A ManyChat egy újabb, 2015-ben alapított chatbotkészítő platform. Szintén egy bot-készítő a Facebook Messenger számára, de több lehetőséget is kínál a marketing és az automatizálás szempontjából. 

Felhasználói felület

Chatfuel

A Chatfuel lenyűgöző UX-szel és felhasználóbarát felülettel rendelkezik. Ezen a platformon úgynevezett blokkokat tudunk használni, melyek tartalmazzák a tényleges bot üzeneteket, például szöveget, fotót, gif-et, videót stb. Ez UX szempontjából nagyon egyedülálló és valóban megkönnyíti sokak számára a botok megértését és felépítését.

1_6.png

ManyChat

A ManyChat két felülettel is rendelkezik a chatbot létrehozásához. A fő felületen a Chatfuelhez hasonló blokkok vannak jelen. Azonban kezdőknek kicsit nehézkes megérteni a felületet, és sok időbe telik, mire megismerkedünk a botkészítés működésével. A közelmúltban bevezették a Drag and Drop szerkesztőt, ami mindenképpen javulás, hiszen lehetőséget ad arra, hogy a teljes bot-készítést egyetlen képernyőn jelenítsük meg.

2_4.png

Árazás

Chatfuel

A Chatfuel esetében ingyenesen hozhatjuk létre a botot. Hozzáférést kapunk minden funkcióhoz, de a bot megjeleníti a Chatfuel nevet a főmenüben és 50 felhasználószámig működtethetjük ingyen. Ennek eltávolításához és nagyobb létszámhoz frissíteni kell a fizetett Pro Plan-t, amely havonta 30 dollárnál kezdődik. A havi ár az egy hónapban elérhető felhasználók maximális számától függ.

ManyChat

A ManyChat rendelkezik egy ingyenes alapcsomaggal, amely korlátozott funkciókkal és a ManyChat jelzéssel rendelkezik a bot menüjében és promóciós eszközeiben. Ezen ingyenes csomag alapján a ManyChat legfeljebb 4 növekedési eszközt biztosít, így nem adhatunk hozzá további funkciókat.

Ha frissítjük a Pro-csomagora, hozzáférést kapunk a menü összes funkciójához, korlátlan címkékhez, egyedi mezőkhöz és a ManyChat jelzéshez. (A ManyChat logó továbbra is megjelenik néhány promóciós növekedési eszközben).

Növekedési eszközök

Ide tartoznak mindazon funkciók, amelyek segítenek növelni a bot előfizetők számát és átirányítják őket a weboldalra vásárlás céljából.

Chatfuel

Ezen a területen a Chatfuel sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ugyanis 3 nagyon hatékony módszert kínál az ügyfelek megszerzésére:

  • Beállíthatod, hogy a botod beszélgetést kezdeményezzen azokkal a felhasználókkal, akik kommentelnek a posztod alá.
  • Használhatod a Messengert a hirdetéseidhez, hogy még szélesebb körben elérd az embereket.
  • Ha nincs saját weboldalad, a Chatfuel helyette egy egyszerű céloldalt kínál.

ManyChat

A ManyChat felhasználók nagyon egyszerűen tudják bővíteni Messenger listáikat. A felhasználható eszközök könnyen telepíthetők, egyszerűen beágyazhatók a webhelyre, és ami a legfontosabb - rendkívül hatékonyak a bot előfizetők létrehozásában. Ha akarod, testre is szabhatod, hiszen kiválasztható a gomb típusa, a háttér, a címsor és a leírás színe is.

Extra funkciók

Chatfuel

A Chatfuel az oktatósablonokkal együtt nagyon hasznos sablonokat is tartalmaz, amelyeket néhány profi felhasználó készített. Az összes sablon ingyenes és elérhető, személyre szabottan szerkeszthető.  Ezen sablonokat a főoldalon találod meg, miután bejelentkezel a Chatfuelbe.

ManyChat

A Manychat segítségével nagyon könnyedén rangsorolhatod a felhasználóidat, például nemük, vagy területei elhelyezkedésük alapján.

Az úgy nevezett „Bulk” funkcióval pedig lehetőség van:

  • különféle címkék hozzáadására vagy eltávolítása egy-egy felhasználónál,
  • a felhasználók feliratkozásának vagy leiratkozásának kezelésére, illetve
  • egyéni mezők manuális beállítására vagy törlésére.

Tehát melyik platformot válaszd? Nos, ez a Te cégedtől és lehetőségeidtől függ.

A Chatfuel-t nagyon egyszerű megérteni, így használhatóság szempontjából talán jobb megoldás, mint a ManyChat. A korlátozott növekedési eszközök ellenére a Chatfuel rendkívül jó robotkészítő paltform. A ManyChat esetében sok időt kell eltölteni ahhoz, hogy megértsd a használatát. De elemző eszközei előnyösebbek lehetnek az üzleti oldalak esetében.

Ha úgy érzed, inkább gyakorlott szakemberekre bíznád a Messenger Chatbot kialakítását, természetesen erre is van lehetőséged. Szolgáltatásaink között megtalálod a Chatbot- és Alkalmazásfejlesztést is. 2018-ban a Magyar Marketing Szövetségtől a Spektrum Home-on futó Tesztbeszéd talkshownak gyártott chatbotunk Marketing Diamond díjat kapott.

Nézd meg bővebben az általunk készített chatbotokat az alábbi linken, és fordulj hozzánk bizalommal:

https://www.kozossegimediakonyv.com/chatbot-es-alkalmazasfejlesztes

 

Forrás: https://medium.com/@amit_iit/chatfuel-vs-manychat-20f08cf282b3

Szólj hozzá

chat tipp ötletek tippek platformok