2020. nov 07.

Ezeket a borítókép méreteket használd a Facebook oldalaknál, csoportokban és eseményeknél!

írta: K.Klarissza
Ezeket a borítókép méreteket használd a Facebook oldalaknál, csoportokban és eseményeknél!

cover_8.jpgA Facebook folyamatosan fejlődik, változik, ezért fontos, hogy mindig az aktuális, ideális képméreteket vegyük figyelembe és használjuk. Különösen igaz ez az oldalunk, a csoportunk és az eseményünk borítóképeinél. Könnyű dolgunk lenne, ha ugyanazokat a méreteket használhatnánk mindhárom területen, de sajnos nem vagyunk ilyen szerencsések.

Az alábbi cikkben nézzük meg közelebbről a borítóképekhez használandó képméreteket, valamint az oldal profilképét is az ideális megjelenítéshez.

Facebook oldal borítókép

A Facebook-oldal borítóképének ideális méretei: 820 × 360 képpont. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindenhol ugyanúgy jelenik meg.

1_8.png

A fenti kép elsőre biztosan feleslegesen bonyolultnak tűnik. Mint látható az ideális méret a 640 × 312 pixel. Ezen a ponton belül minden megjelenik mind asztali gépen, mind okostelefonokon, az ezen kívül eső rész viszont a mobilos megjelenés során nem látható. Győződj meg arról, hogy az adott területen kívül nincs semmi fontos információ, látnivaló a borítóképen!

Borítóképünk tehát a megadott méretekkel így néz ki laptopról, vagy asztali gépről nézve:

 2_6.png

És így néz ki mobilon:

3_6.png

Facebook oldal profilkép

A Facebook egy olyan négyzet alakú képet javasol, amely 170 × 170 képpontos, asztali számítógépen 128 x 128 képpontos, okostelefonokon pedig 36 × 36-os. Ezek egyike sem olyan fontos, kivéve, hogy négyzet alakú és legalább 170 × 170 pixel méretű.

Fontos megjegyezni, hogy a kép körbe lesz vágva, amint eléri a négyzet négy szélét.

 4_4.png

Általában egy 1200 × 1200 pixeles képet ajánlatos használni, de technikailag nem kell akkorának lennie. Csak ne feledkezz meg róla, hogy a sarkok le lesznek vágva!

Így jelenik meg ugyanaz a kép a profilképként, kissé szélen, a borítókép alján:

5_3.png

Facebook csoport borítókép:

Logikus lenne, ha a Facebook csoport borítóképei ugyanazokat a szabályokat követnék, mint egy Facebook oldalé igaz? Igen, ez ideális lenne, de sajnos nem ez a helyzet.

Szerencsére nem annyira bonyolult a helyzet, mint egy oldal borítóképénél.

6_2.png

Ideális Facebook oldal borító képmérete: 1640 × 856 képpont

Megjelenítés az asztalon: 1640 × 664 képpont

Megjelenítés mobilon: 1640 × 856 képpont

Ideális rész: 1640 × 664 képpont

Facebook esemény borítókép

A Facebook 1,91: 1 képarányt javasol, vagyis a szélesség a magasság 1,91-szerese. A Facebook általában 1200 × 628 képpontot javasol ebben az esetben, de úgy tűnik, vannak olyan esetek, amikor még ekkora képek is kinyújthatók, így bátran használj nagyobb fotót!

7_2.png

Az 1910 × 1005 képpont tökéletesen illeszkedik az asztali számítógépre, de mobilon kissé levágja a széleket.

8.png

Ezek a képméretek természetesen folyamatosan változnak, így nem lehet ezentúl mindig csak ezekre az adatokra hivatkozni. Azt javasoljuk, hogy folyamatosan értesülj az újdonságokról és változtass, ahol szükséges!

 

Forrás: https://www.jonloomer.com/facebook-image-dimensions-page-group-event/

Szólj hozzá

tipp kép tippek borítókép