2021. máj 19.

A TikTok-on már az önkormányzat is jelen van!

írta: Sáringer Viktória
A TikTok-on már az önkormányzat is jelen van!

antoine-beauvillain-zy_naksfh1k-unsplash_1.jpg A TikTok az egyik leggyorsabban növekvő közösségi platform és hazánkban is egyre többen töltik le az alkalmazást. Sokakat csak a kíváncsiság hajt, hogy mégis miről van szó, mi ez a nagy hype egy applikáció körül. Ám aki letölti a TikTok-ot, könnyen azon kaphatja magát, hogy már órák óta a telefon előtt ül és nézi egyik kis videót a másik után. A TikTok képes az embert beszippantani, hiszen érdekes, humoros, kreatív, aranyos videók tömkelegével áraszt el és az algoritmus nagyon hamar rájön, mi az, ami tetszik nekünk. Emiatt pedig egyre többet látunk a nekünk tetsző tartalmakból, amik miatt később majd szívesen vissza is térünk az alkalmazás használatához.

És nem csak a TikTok videók nézegetésébe fognak bele egyre többen, de a készítésükbe is. A TikTok egy remek platform, ahol elérhető a fiatal generáció és egy újfajta megközelítési lehetőséget ad. Videós tartalmakon keresztül sok emberhez eljuthat üzenetünk rövid időn belül, ezért minden cégnek és véleményvezérnek érdemes megfontolni a jelenlétet a TikTok-on, főleg, ha a célcsoport is aktív felhasználója az applikációnak.

Már tavaly ősszel írtunk róla, hogy egy magyar könyvtáros meghódította a TikTok-ot. Varga András, a Szegedi Tudományegyetem főkönyvtárosa és tudományos kutatója ötletes, humoros és érdekes videóival szólítja meg a fiatalokat. A TikTok egy remek oktatási felület is lehet, amennyiben kreatív, érdekes köntösben tudjuk tálalni a tudnivalókat, hasznos információkat a gyerekeknek, tinédzsereknek. Andrásnak remekül sikerült eltalálnia, milyen tartalom az, ami megállja a helyét a TikTok-on, ugyanakkor értéket is átad.

@andrasvargaofficial

Aláírta a Habsburgok trónfosztását: Franciscus Princeps Rakozi ��

♬ original sound - Maddie �

A 18. kerület sem akar lemaradni az újdonságokról és beregisztált a TikTok-ra, sőt, már tartalmat is tett közzé. Az oldalukat itt tudod megnézni. Az önkormányzat sajtóközleménye szerint TikTok csatornájuk célja, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni a kerület fiatal lakóival a vírushelyzet miatti korlátok ellenére is.

Első videójukban március elején arra biztatták a nézőket, hogy fedezzék fel a kerületet velük:

@bp18_tiktok

Kövess minket és less be a kerületünk életébe... ��� #XVIII #érdekességek #foryou #Budapest #titkok #programok #fiatalok

♬ eredeti hang - tiktok bp18

Második videójukban pedig a testvérvárosok kerültek bemutatásra:

@bp18_tiktok

Ismerd meg a XVIII. kerület testvérvárosiat 1.rész..� �������� Kommenteld be a saját lakhelyed testvérvárosait #bp18 #testvérváros #cities

♬ We Will Rock You - The Black 80's Power

Ahogy Andrásnak is sikerült elérnie a fiatalokat oldalán (már majdnem 50 ezren követik), úgy az Önkormányzatnak is megvan a lehetősége, hogy értékes, informatív, mégis szórakoztató, kreatív tartalmakkal kapcsolatot tudjon kiépíteni a fiatal generációval. Azóta már 12 videójuk elérhető, több mint 600-an követik TikTok-oldalukat és majdnem 3000 kedvelést bezsebeltek.

A magyar TikTok felhasználóbázisának növekedésével a többi közösségi felületen is egyre több tartalom összpontosul az alkalmazás köré. Például a Facebook-on számtalan csoport alakult, ahová a legjobb, legeredetibb TikTok videókat gyűjtik vagy éppen azokat, amik a tagok szerint a legrosszabbak. Ugyanígy a Youtube-on is gyakran szóba kerül a TikTok, akár kihívások, reakcióvideók formájában, de bizony sokszor kritika tárgyát is képzi néhány a felületen terjedő tartalom. Már mi is írtunk a TikTok veszélyeiről: adatvédelmi kérdésekről, káros trendekről és bizony halálos kihívás is terjedt a közösségi oldalon.

Napjainkban sok felületen találkozhatunk olyan felhasználókkal, akik valamely networking vagy MLM cég promótálásával foglalkoznak: termékek értékesítése, életstílus bemutatása, mások biztatása a csatlakozásra. Erre létrejöttek Facebook és Instagram-oldalak, zárt csoportok, Youtube-csatornák és bizony a TikTok-on is vannak ehhez kapcsolódó videók. Itt elsősorban a motivációs szövegek uralkodnak és sok, könnyen megszerezhető pénzt ígérnek. Amennyiben humoros megközelítésből néznétek meg néhány ilyen TikTok tartalmat, ajánljuk Dancsó Péter Youtube-videóját:

Forrás: https://index.hu/belfold/2021/03/09/tiktok-oldalt-inditott-a-18.-keruleti-onkormanyzat/

https://youtu.be/0G4tcAynUWY

Szólj hozzá

marketing oktatás politika magyar közélet videó tanulás önkormányzat alkalmazás érdekesség szórakoztató edukáció videós tartalmak Közélet tudod-e? TikTok értékes tartalmak