2021. jún 20.

Folyamatosan bővít, újít a Facebook - Jön a Messenger Rooms!

írta: Sáringer Viktória
Folyamatosan bővít, újít a Facebook - Jön a Messenger Rooms!

cover_16.jpgA virtuális konferenciahívásokhoz hasonlóan hamarosan a Messengerben is létrehozhatsz szobákat és meghívhatsz bárkit egy virtuális meetingre. 

Mi az a Facebook Messenger Rooms? 

Képzeld el úgy, mint egy konferenciahívásra alkalmas virtuális szobát, formaságok nélkül. A Messenger új funkcióját élő adásban jelentette be Mark Zuckerberg, aki kifejtette, hogy egy olyan eszközt akart létrehozni, amely több embert hoz össze a világjárvány ideje alatt. 

Az új funkció olyan eszközök mintájára készült, mint a Zoom vagy a Houseparty. A Messenger Rooms, a Facebook videokonferenciákról szóló változata: a felhasználók egyszerre akár 50 emberrel is beszélhetnek időkorlátok nélkül.

Amikor új Messenger Room-hívást hozol létre, egy értesítés jelenik meg barátaid és követőid kezdőlapján, így azonnal csatlakozhatnak a híváshoz. Még arra is van lehetőség, hogy meghívd Instagram-követőidet, mely egy biztos módja annak, hogy más platformról is összehozd a közösségedet! 

Hogyan hozzunk létre Facebook Messenger szobát?

A Facebook globálisan terjeszti a Messenger szobákat, így, ha szeretnél egy szobát üzemeltetni, kezdd a Facebook és a Messenger alkalmazások frissítésével.

 Először is jelentkezz be a Facebook-fiókodba a számítógépeden - a Messenger Rooms rögtön működőképes lesz, ha a Te régiódban már bevezetésre került!

 Azután menj a Hírfolyamodra, ahol látni fogsz egy új szekciót "Szobák" néven. Itt eldöntheted, hogy vagy a "Create" (létrehozás) gombra kattintasz abban a sávban, vagy a "Create Room" (szoba létrehozása) gombra kattintasz a "Create Post" (hozzászólás létrehozása) mező alatt. 

Fontos lépés a Messenger szobák beállításainak meghatározása is. Itt megadhatod, hogy milyen típusú szobát szeretnél létrehozni, kiket hívsz meg, és mikor induljon a beszélgetés.

A Facebook felajánlott néhány lehetőséget a szoba tevékenységének meghatározására - mint például a "Happy hour" és a "Hanging out", de a + gombra koppintva egyéni Messenger szoba-tevékenységet is beállíthatsz.

Ezután meghatározhatod, hogy kiket hívsz meg a szobába. Választhatsz az összes Facebook-ismerősöd közül, vagy a listádról kiválasztott konkrét barátok közül.

Lehetőség van arra is, hogy megoszd a Messenger Room linkjét, így bárki (még azok is, akiknek nincs Facebook-fiókjuk) csatlakozhat a Roomhoz. Végül, mielőtt elindítanád a Messenger Roomot, be kell állítani egy kezdési időpontot.

Van egy praktikus "reset to now" gomb, amely automatikusan a jelenlegi időpontra állítja be a kezdési időt - így semmi sem akadályozhatja meg a spontán csoportos lógást!

Ha minden beállítás elkészült, elindíthatod a szobádat. A belépéshez egyszerűen kattints a "Csatlakozás" gombra, és az egyedi URL segítségével oszd meg a szobádat barátaiddal, hogy ők is csatlakozhassanak.

Ez a menő a Roomsban - bárki csatlakozhat a Facebook alkalmazáscsaládjából (WhatsApp, Facebook, Messenger és Instagram), vagy bárki csatlakozhat a linkkel. Nincs szükség bejelentkezésre! Ne felejtsd el azonban, hogy egyszerre csak 50 ember csatlakozhat egy szobához!

Zuckerberg a beszéde során kiemelte, hogy a Messenger Rooms hamarosan világszerte elterjed, így érdemes szemmel tartanod a Facebook-profilodat, hogy megnézd, van-e már hozzáférésed.

Te hasznosnak érzed ezt az új funkciót?


Forrás: https://later.com/blog/facebook-messenger-rooms/

Szólj hozzá

tanácsok szobák Facebook Messenger Rooms Facebook Szobák Facebook Rooms