2021. júl 04.

Számos új funkció bevezetésére készül a Facebook

írta: K.Klarissza
Számos új funkció bevezetésére készül a Facebook

cover_2_2.jpgA Facebook számos új, a Facebook csoportokat érintő funkciók bevezetését jelentette be a napokban. Ezek többnyire a kommentek moderálási folyamatának javítására irányulnak, de emellett egy új csoportfelület is készül, amely átláthatóbbá teszi a kiemelt figyelmet igénylő információkat. 

A fő kiegészítés egy frissített Admin Home beállítás, amely mostantól megkönnyíti a csoportadminok számára, hogy hozzáférjenek a különféle felügyeleti eszközeikhez és egy intuitívabb felületen tekinthessék meg a teendőket.

1_1_1.pngAhogy a képernyőképeken is látható, az új felület tartalmaz egy "Felülvizsgálandó" listát az adminisztrátori teendőket igénylő elemekről, így könnyebbé válik majd a különböző feladatokkal foglalkozni.

Ezek a feladatok ugyanis a csoport növekedésével gyorsan problémássá válhatnak és a kulcsfontosságú figyelmeztetések egyszerűsített listázása sok időt és energiát takaríthat meg a csoport adminjainak a napi tevékenységek elvégzése során. 

A Facebook szerint a továbbfejlesztett elrendezéssel az adminok könnyebben megtalálják majd a rendelkezésükre álló különböző lehetőségeket és eszközöket, az alkalmazásban pedig az új funkciókat is kiemelik, valamint bennfentes tippeket is adnak, így biztosítva, hogy az adminok naprakészek maradjanak. 

Mindezek mellett a Facebook a kommentek moderálását is hozzáadja az Admin Assisthoz, amely lehetővé teszi a csoportadminok számára, hogy saját kritériumokat állítsanak fel arra vonatkozóan, hogy mit szeretnének 3_1_1.pngmoderálni, sőt, automatikusan moderálhatják is mind a posztokat, mind a kommenteket ezen szabályok alapján. 

Amint itt látható, az adminok mostantól például automatikusan elutasíthatják azokat a kommenteket, amelyek harmadik fél webhelyére mutató linket tartalmaznak, ami jó lehet abban az esetben, ha nem szeretnénk más márkákat megjeleníteni a csoportunk tagjai számára.

A frissített Admin Assist segítségével a csoportadminisztrátorok arra is képesek lesznek, hogy korlátozzák azokat az embereket, akik szerintük bizonyos okok miatt nem jogosultak a részvételre, például annak alapján, hogy mióta rendelkeznek Facebook-fiókkal.

activitylimits.pngA Facebook célja a fejlesztésekkel, a csoporton belüli konfliktusok egyszerűbb és gyorsabb megoldása, amire az új "konfliktusjelzések" is tökéletes megoldást nyújtanak. Ezek a mesterséges intelligencia segítségével észlelik és értesítik az adminokat, ha a csoportjukban olyan vitás beszélgetések zajlanak, amelyeknél szükséges az adminisztrátori beavatkozás. 

2_14.pngAhogy itt láthatod, az új konfliktusjelzések kiemelik azokat az interakciókat, ahol a Facebook rendszere potenciális problémát észlel, így az adminok közbeléphetnek, és gondoskodhatnak arról, hogy ne mérgesedjen el a kialakult helyzet.

A konfliktusokkal az adminok vagy közvetlenül foglalkozhatnak vagy új intézkedéseket hozhatnak - például lelassíthatják a hozzászólásokat. Az adminok ugyanis átmenetileg korlátozhatják, hogy bizonyos csoporttagok milyen gyakran írhatnak kommenteket, továbbá azt is szabályozhatják, hogy az egyes csoporttagok milyen gyakran szólhatnak hozzá az adminok által megjelölt kommentekhez.

5_7.pngA Facebook továbbá áttekintést kíván nyújtani az egyes csoporttagok tevékenységeiről is.

A Facebook új fellebbezési eljárást is bevezetett a csoportadminok számára, amely azokra a tartalmakra vonatkozik, amelyeket ők vagy más adminok tettek közzé, vagy amelyeket a tagoktól hagytak jóvá. 

Ez segít egyszerűsíteni ezen problémák kezelését, szemben azzal, hogy a terhet a posztoló tagra kelljen hárítani, vagy közvetlenül az adott felhasználónak kelljen elmagyarázni a szabályokat, mivel a döntést ezután a Facebook moderációs csapata hozza meg. 

  A Facebook emellett lehetőséget ad az adminoknak arra is, hogy a csoportszabályokat az egyértelműség érdekében megjelölhessék a hozzászólásokban és a posztokban, sőt a csoporttagok is megjelölhetnek majd konkrét csoportszabályokat, amikor posztokat és hozzászólásokat jelentenek az adminoknak. 

Végül a Facebook minden csoportban elérhetővé teszi a kitűzött kommenteket és az adminok bejelentési értesítéseit is. Ez utóbbi kettő már egy ideje sok csoportban elérhető, de most a Facebook kiterjeszti a hozzáférést minden csoportra, így több lehetőséget biztosítva a csoporttagok tájékoztatására és biztosítva, hogy ezek a kulcsfontosságú frissítések elsőbbséget élvezzenek. 

Ezen feladatok minél egyszerűbbé tétele kulcsfontosságú lépés, hiszen a Facebook ezzel támogatja azt a világszerte 70 millió aktív adminisztrátort és moderátort, aki Facebook-csoportokat működtet.

Neked van Facebook csoportod?

Forrás: https://www.socialmediatoday.com/news/facebook-adds-a-range-of-new-group-admin-tools-including-an-updated-dashbo/601941/  

Szólj hozzá

admin újdonságok tippek csoportok moderáció friss hírek Facebook csoport facebook groups közösségi média hírek közösségi média újítások