2021. júl 06.

3 újabb funkcióval bővül a Facebook

írta: K.Klarissza
3 újabb funkcióval bővül a Facebook

cover_4_2.jpgA Facebook folyamatosan fejleszt, újít és az egész platformot igyekszik a felhasználók számára még kényelmesebbé és egyszerűbbé tenni. Az utóbbi időben számos változás és új funkció lépett életbe ezen a közösségi oldalon és most sincs ez másképp, hiszen ismét 3 elképesztő újítással rukkolt elő.

Számos újítás hazánkban még nem került bevezetésre, de sok országban már elérhető. A legújabbak közé tartozik a Facebook Messengeren belüli fizetés, a médiafájlokra történő gyors reagálások lehetősége, illetve a legújabb chat témák.

Nézzük kicsit részletesebben, mit kaphatunk az újításoktól.

Facebook Pay a Messengeren

Az olyan fizetésre alkalmas alkalmazásokkal, mint a Venmo és a Cash App való versengés érdekében a Facebook egyes országokban bevezeti a Facebook Pay-t. Ez az új fizetési rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak a Facebookon, a Messengeren, az Instagramon és a WhatsAppon keresztül. Emellett egyszerűsíti a Facebook és Instagram-üzletekbe, valamint az alkalmazáson belüli adománygyűjtéseknek történő fizetéseket is.

1_3.jpgJúnius közepétől az Egyesült Államokban a felhasználók a Messengeren belül beállíthatják a Facebook Pay-t. Ezt követően a felhasználók linkek és QR-kódok megosztásával küldhetnek vagy kérhetnek pénzt.

Gyors reakciók a médiafájlokra

Ezzel a praktikus újítással a Facebook “gyors válasz” vagy “gyors reakció” funkciót adott a Messengerhez, melynek lényege, hogy a felhasználók mostantól tudnak válaszolni vagy reagálni egy médiafájlra (fotóra vagy videóra), miközben azt teljes képernyős módban nézik, anélkül, hogy vissza kellene térniük a főoldalra.

2_4.jpgA Facebook és az Instagram Stories-hoz hasonlóan a Messenger médiafájlok mostantól a képernyő alján egy válaszsávot tartalmaznak, ahol gyorsan és egyszerűen reagálhatunk a megosztott fájlokra.

Új, különleges témák a Messengeren

Azok számára, akik vizuálisan is szeretnék fokozni a Messenger-élményüket, a Facebook új csevegési témákat hozott létre. Az új témák között szerepelnek a Disney-kedvencek, Olivia Rodrigo Sour albumának művészete, az Óceánok világnapja és az F9. Ezek a chatbeállításokon keresztül érhetők el.

A témák az egyes csevegésekre alkalmazhatók egy Messenger-fiókon belül.

Ha további újdonságokra vagy kíváncsi, keresd oktatási felületünkön a trendek előadást, ebben pontról pontra bemutatjuk az elkövetkezendő félév legnagyobb újdonságait!

Te melyik újdonságot próbálnád ki?

Forrás: 

https://blog.hootsuite.com/social-media-updates/facebook/new-messenger-features-june-2021/

Szólj hozzá

újdonságok Messenger közösségi média hírek közösségi média újdonságok Facebook Pay