2021. júl 10.

Ismerd meg a legújabb közösségi felületeket: Poparazzi, Signal, Parler

írta: Sáringer Viktória
Ismerd meg a legújabb közösségi felületeket: Poparazzi, Signal, Parler

poparazzi_pem-1024x576.jpgNapról-napra tűnnek fel az újabb felületek és lépést tartani iszonyúan nehéz. Most bemutatunk három olyan platformot, amik most kezdenek egyre népszerűbbé válni. Ezek a Poparazzi, a Signal és a Parler. Korábban már írtunk az új felületek kapcsán a Stereo-ról és a Clubhouse-ról.

Poparazzi

Ez egy olyan fényképmegosztó alkalmazás, ahol a te profilodat a barátaid hozzák létre. Úgy működik, hogy rólad tesznek közzé képeket a barátaid és ezek tartoznak a profilodhoz. Ugyanígy te is létrehozhatsz ismerősödnek profilt, amennyiben feltöltesz róla fotót. Az app értesítést küld neked, ha feltettek rólad egy fotót, te pedig mérlegelheted, hogy szeretnéd-e törölni. Tehát nem tudnak kellemetlen helyzetbe hozni a fotókkal, mert te kontrollálod, hogy szerepeljen-e az alkalmazásban.

Egyelőre a Poparazzi még csak iOS felhasználóknak érhető el, de a készítők már dolgoznak rajta, hogy hamarosan az Andriod rendszert használók is letölthessék az applikációt.

nordwood-themes-q8u1ygbarqk-unsplash_1.jpgElsőre kicsit ijesztően hangozhat, hogy bárki lefotózhat bárhol és képeket tehet közzé rólad a profilodon és ez valóban nem túl biztonságos. Épp ezért a Poparazzi korlátozza, hogy ki posztolhat rólad képet a profilodra: csak azok a felhasználók, akiket követsz, tehát a te részedről is megerősítésre kerül, hogy kapcsolat van köztetek. Ha azt szeretnéd, hogy valaki ne tudjon többet megosztani a profilodon, kövesd ki. Ekkor is tudnak képeket beküldeni, de ilyenkor addig nem kerül ki a tartalom a profilodra, amíg te azt jóvá nem hagyod. A felhasználókat tiltani is lehet, így nem tudnak rólad képet készíteni, feltölteni és kommunikálni sem tudnak veled. Emellett a tiltott felhasználók a profilodon szereplő képeket sem látják majd, ahogy te sem az ő képeiket. A tiltás mellett van jelentés opció is és ha szeretnéd, akkor törölni is tudod profilodat.

Signal

Ez az alkalmazás nem új, de most kezd egyre népszerűbbé válni. Egy, a biztonságáról ismert csevegőről van szó, ami napjainkban egy meghatározó kérdés. Már jó ideje aggasztja az embereket, hogy az egyes üzenetküldő applikációk mennyire biztonságosak a felhasználók számára és a koronavírus helyzetben több platform biztonsági rései is előtérbe kerültek. Az emberek szeretnének magánszférát, egy biztonságos online kommunikációs felületet és a Signal erre ad lehetőséget. Az alkalmazás nem fér hozzá az üzenetekhez, nem olvassa az üzeneteket és nem hallgatja le a hívásokat sem, emellett pedig arról is gondoskodnak, hogy egy harmadik félnek se legyen erre lehetősége.

A Signal neve ismerős lehet, bejárta a sajtót a hír, amikor Elon Musk az applikációról tweetelt és ennek hatására a letöltések hihetetlen mértékben megugrottak. Emellett a részvények is rendkívül népszerűvé váltak a csupán két szóból álló kiírása hatására. A világ egyik leggazdagabb embere pusztán ennyit írt ki: „Use Signal”. És az emberek ugrottak a hírre és elkezdték letölteni az appot, miközben néhányan a tweet sikerében bízva máris bevásároltak a részvényekből.

elon_musk.PNG

A Signal alkalmas üzenetküldésre, hangüzenet felvételére és továbbítására, képek, videók, GIF-ek és fájlok ingyenes megosztására. Létrehozhatunk csoportos beszélgetéseket is, így családoknak, baráti társaságoknak vagy akár munkahelyi körben is hasznos lehet az applikáció.

Az alkalmazásban nincsenek reklámok és nem követik a felhasználók tevékenységét sem. Ezen előnyök mellett az sem utolsó, hogy mindenki számára teljesen ingyenes a letöltés és használat. A Signal nem kötődik egy nagy tech céghez sem, a fejlesztések támogatásokból és adományokból valósulnak meg.

markus-winkler-rmbzqfvpu4u-unsplash.jpgParler

A Parler azt ígéri, hogy a felületen szabadon beszélhetsz, kifejezheted magad és nem kell attól tartanod, hogy a véleményed, nézeteid miatt kitiltanak a platformról. Itt valódi emberekkel kommunikálhatsz. Az app ember központú és nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. Igazából, ha a Parler lényegét szeretnénk megfogni, akkor az a vélemény szabadságában rejlik. Az a cél, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát a platformon és nyugodtan, nyíltan kifejezhesse a véleményét, elmondhassa meglátásait. A személyes adatokat biztonságban tudhatjuk itt, harmadik fél számára nem kerül kiadásra semmilyen személyes információ. Személyre szabhatjuk saját oldalunkat, követhetjük kedvenc hírességeinket, márkáinkat, barátainkat.

Források:

http://www.poparazzi.com/faq

https://signal.org/

https://parler.com/

 https://economictimes.indiatimes.com/tech/tech-bytes/another-signal-gains-after-elon-musks-tweet/articleshow/80234425.cms

https://twitter.com/elonmusk/status/1347165127036977153 

Szólj hozzá

újdonságok új platform Signal Parler újgenerációs felületek új felületek Poparazzi