2021. okt 25.

Instagram sztori hack-ek - II. rész

írta: Sáringer Viktória
Instagram sztori hack-ek - II. rész

carl-heyerdahl-ke0nc8-58mq-unsplash.jpgAz Instagram történetek sokfélék lehetnek és csupán a képzeletünk szab határt a végtelen számú lehetőségnek. Most pár egyszerű hack-et mutatunk meg, hogy minél könnyebben tudj érdekes, jól megszerkesztett történeteket létrehozni.

Hosszabb videó megosztása a történeteknél

Ha egy képet osztasz meg a sztorijaid között, akkor az 5 másodpercig lesz látható az embereknek. Ha egy videót osztasz meg, az 15 másodpercig kerül lejátszásra.

Észreveheted, hogy időnként levág az Instagram a videók végéből, ha nem megfelelő a hossz. Ezt úgy kerülheted el, hogyha nem a sztorikhoz belépve választod ki a videót, hanem a telefonod galériájába lépsz be, keresed meg a videót és a telefon menüjéből választod ki a megosztást, majd Instagram sztori opciót.

Így meg fog jelenni több részletben a videó, melyeken módosíthatsz, kitörölhetsz. Bármelyik videóra írhatsz szöveget, betehetsz GIF-eket. Az Instagram automatikusan 15 másodperces szegmensekre bontja a videód.

befunky-collage_16.jpg

Több kérdés megválaszolása egyetlen sztorival

Az Instagramon több olyan elem is elérhető a felhasználók számára, melyek hozzájárulnak az aktivitás növeléséhez és egy kis interaktív élményt kínálnak a követőknek. A kérdezz-felek vagy ajánlások kérése, játékban válaszok megadása mind jó ötlet, hogy kicsit felpörgesd követőbázisodat és arra ösztönözd őket, hogy lépjenek veled kapcsolatba. Az Instagram kínál olyan sztorira illeszthető matricát, ami egy kis dobozka, a tetejére írhatsz kérdést vagy szöveget, a felhasználók pedig tudnak választ írni erre. Ezeket a válaszokat Te mind megnézheted, ám követőid számára nem nyilvánosak.

szin11.PNGHa mégis megosztanád velük a beérkezett válaszokat vagy kérdezz-felelek stílusban reagálnál a beérkező érdeklődésekre, akkor van lehetőség az egyes válaszokat megosztani a történeteknél. Ilyenkor a felső sávban továbbra is marad az általad beírt kérdés vagy szöveg, alul pedig a felhasználó válasza látható. Ez teljesen anonim, így nem adod ki követőidet, csak a választ látják az emberek a történetnél, azt nem, hogy ki írta.

Azonban frusztráló lehet, hogy sztorinként csak egy matricát tudsz megosztani, pedig néha lehet jól jönne, ha többet is tudnál. Erre is van lehetőség, habár picit dolgoznunk kell vele!

Kezdd el egy matrica megosztásával, ezt helyezd el a képen úgy, hogy majd még több is ráférjen, így érdemes picit oldalra húzni vagy a méreten módosítani. Ezt a képet mentsd le telefonodra vagy nyomj róla egy screenshotot. Most lépj ki ebből a sztoriból nyugodtan.

Nyisd meg ezt a lementett vagy képernyőfotózott képet, majd erre helyezd rá a következő matricát. Ezután újra mentsd és így tovább, ezt csináld újra és újra, amíg mindegyik kérdés vagy válasz rá nem kerül a történetre, amit megosztanál.

szin12.PNG

Fixáld le, hogy jelenik meg a matrica!

szin13.PNGNem csak arra van lehetőséged, hogy matricákat, GIF-eket és szövegeket helyezz el a videókon, de arra is, hogy ne végig látszódjanak ezek vagy ne végig ugyanott legyenek. Ugye, milyen jól mutat, ha épp a megfelelő pillanatban ugrik fel egy emoji vagy GIF?

Ráadásul nagyon egyszerűen beállíthatod a tartalmak tökéletes megjelenítését és mozgását. Adj hozzá a videóhoz egy GIF-et, majd tartsd rajta hosszan lenyomva az ujjad. Ekkor alul megjelenik egy kis sáv, ahol rögzítheted a GIF-et. A megjelenő sáv segítségével hajthatod a videót, hogy ki tudd választani a pillanatot, amikor megjelenik a GIF és rögzítheted a képernyő egy részére.

Találj még több GIF-et!

Néha bajban vagyunk, milyen GIF-eket használjunk és a szokásos keresőszavakra ugyanazok a lehetőségek jönnek csak ki, melyek már unalmasak, elhasználtak vagy nem mennek márkád stílusához.

A történetekhez több ezer GIF elérhető, ám a legtöbbünk ennek csak nagyon kicsi hányadát találja meg az általános keresőszavakkal.

szin14.PNG

Sok márkának vagy alkotónak vannak saját GIF-ei, amik nem jönnek be az általános keresőszavakra, csak specifikus kulcsszavakra.

Például itt megmutatunk néhány teljesen randomnak tűnő, specifikus keresőszót, melyre különböző stílusú, de gyakran felhasználható elemek jönnek be:

1634124364176.jpg

És hogy hol találhatsz sok hasznos kulcsszót, amikkel remek GIF-eket érhetsz el? Erre az egyik legjobb lelőhely a TikTok! Csak üsd be, hogy 'GIF search ideas' és kezdhetsz is jegyzetelni!

@carlychervanik_

7 gifs to search for IG stories! Follow @carlychervanik for more tips � #igstoryhacks #creativeigstories #igstorytips #gifideas #creativestories

♬ Dancing in My Room - 347aidan

Rejtett filterek

Egy időben nagyon trendik voltak az Instagram sztori filterek és sokan még most is rendszeresen használják őket. Az igazán nagy hype hamar elmúlt, mert ha rámegyünk a filterekre, akkor bizony nem találunk olyan sokat, újakat pedig a legtöbbek szerint csak úgy ismerhetünk meg, ha egy általunk követett profil használja azt, mi pedig onnan lementjük.

Azonban kulcsszavas kereséssel is felkutathatjuk a legjobb filtereket, effektusokat!

szin15.PNG

Itt is nagy segítségünkre lehet a TikTok, ahol az 'Instagram filter search' kifejezéssel több segítő videót is találunk, de akár saját kútfőből is megpróbálkozhatunk kulcsszavak keresésével.

1634124966751.jpg

Például a ’mockup’ kulcsszóra számtalan remek opciót talál a rendszer.

1634124966716.jpg

Forrás: https://later.com/blog/instagram-stories-hacks#photo

Szólj hozzá

marketing kreatív hack story ötletek történetek sztorik közösségi média posztolás Insta Instagram történetek Insta sztorik Instagram stories