2021. okt 26.

Ezeket az online marketing ötleteket vesd be a halloween-i időszakban

írta: K.Klarissza
Ezeket az online marketing ötleteket vesd be a halloween-i időszakban

cover_3_2.jpegA covid-19 világjárvány ellenére a Halloween továbbra is jelentős ünnepnek számít az Egyesült Államokban és sokan idehaza is rajonganak érte. Az ünnepi szórakozáson túl viszont a Halloween a vállalkozások számára is egy remek lehetőség. Ilyenkor sok cég igyekszik nagyszerű ajánlatokkal, közösségi média kampányokkal előrukkolni és olyan bejegyzéseket készíteni, melyek megragadják a közönség figyelmét

Nézzünk néhány ötletet, amiket Te is bevethetsz Halloween idején!

1. Felhasználók tartalmai

A felhasználók által generált tartalom az egyik legnépszerűbb marketingstratégia a cégek körében. Amit persze nem csak a vállalkozások, de a közönség is előszeretettel fogad.

Kérd meg követőidet, hogy tegyék közzé halloween-i jelmezötleteiket, sminkjeiket, dekorjaikat, vagy elkészített halloween-i tökjeiket, melyekben a Te termékeidnek is szerepe van! Kérd meg őket, hogy tageljék be rajta a cégedet és használjanak egy kimondottan erre a célra kitalált, speciális hashtaget!

Ezután oszd meg Te is ezeket a fotókat közösségi média felületeiden!

1_4_1.png

2. Kínálj kedvezményeket!

2_4_1.pngAmikor az ünnepi szezonról van szó, minden vásárló számít némi kedvezményre, ajánlatra. 

Azonban ne zsúfold tele a közösségi média oldalaidat kedvezményes bejegyzésekkel, általános halloween témájú tartalmakat is készíts, amik közé elrejtesz 1-1 kupont vagy speciális ajánlatot! 

A különleges kedvezmények népszerűsítése nagyszerű lehetőség a potenciális ügyfelek számának növelésére, mivel könnyű általa felhívni a közönség figyelmét és érdeklődését a terméked/szolgáltatásod iránt. Kényeztesd ügyfeleidet különleges trükkökkel, cukorkákkal, és nyűgözd le őket szellemes ajánlataiddal!

3. Díszítésre fel!

Mi keltheti fel jobban egy járókelő figyelmét, mint azok az üzletek, amelyek aranyos kis sütőtökkel vannak díszítve vagy épp félelmetes halloween-i dekorációval vannak ellátva? 

Ugyanezt megteheted a közösségi média oldalaidon és webhelyeden is! Tedd izgalmasabbá online jelenlétedet is azáltal, hogy a logódat, landing oldaladat vagy hirdetéseidet 1-1 halloweeni tökkel, pókhálóval, koponyával és/vagy csontvázzal kiegészíted! Próbálj ebben az időszakban élénk narancssárga és fekete színeket használni!

Ne feledd, az online térben a közösségi média oldalaid és webhelyed jelenti az első benyomást ügyfeleid számára!

3_6.jpg

4. Jöhet egy kis játék!

Mindenki szereti a szójátékokat és a különféle idézeteket a közösségi média oldalakon. Miért ne oszthatnál meg néhány idézetet vagy frappáns játékot a Halloween-ról is? 

Ezek tökéletesek arra, hogy egy kis humorral kicsit kizökkentsd és aktivitásra bírd közönségedet!

4_3_1.png

5_3.jpg5. E-mail 

Az e-mailek a leggyorsabb és legjobb források az ügyfelekkel való kommunikációhoz és interakcióhoz. Miért ne hozhatnál létre egy Halloween témájú e-mail sablont?

Öltöztesd fel e-mailjeid szemet gyönyörködtető animációkkal és grafikákkal! Ügyelj arra, hogy a tárgysor is elég vonzó legyen, hogy ügyfeleid semmiképp se maradjanak le az általad kínált nagyszerű ajánlatokról!

Te melyik tippet veted be az alábbiakból?

Forrás:

https://www.socialchamp.io/blog/halloween-social-media-posts/

https://moosend.com/blog/halloween-website-ideas/

Szólj hozzá

poszt tartalom ősz halloween aktuális ötletek kedvezmények szezonális tartalomgyártás posztötlet közösségi média kommunikáció légy aktuális