2022. sze 28.

Ismerd meg az ÚJ oldalélményt!

írta: Sáringer Viktória
Ismerd meg az ÚJ oldalélményt!

pexels-nothing-ahead-8296051.jpgMár mindenkinek ismerős lehet a legújabb nagy volumenű Facebook újítás, ami nem más, mint az új oldalélmény. Habár a legtöbben félünk az újításoktól és igyekszünk elkerülni a gyors frissítéseket, kitartunk a régi mellett, amíg lehet, az oldalak szép lassan átállnak az új oldalstílusra és nincs lehetőségünk visszaállítani sem. A Facebook mindig ad és elvesz egyszerre, amikor valami hasonlóan nagy változás érkezik. Nézzük meg, mit kell tudni a Facebook új oldalélményéről!

Mi is ez pontosan?

Az új oldalélmény tulajdonképpen a már meglévő oldalad egy új verziója. Más kinézet, más eszközök, de ugyanaz a tartalom, ami eddig az fent volt oldaladon. Nem kell megijedni, semmi sem veszik el ettől a frissítéstől, csak picit átalakulnak a dolgok szerkesztői, oldalkezelői és látogatói szemszögből. A bejegyzések, fényképek, videók, történetek, csoportok mind átkerülnek az „új” oldalra. A követők is az új oldalélményt fogják látni, vagyis számukra is lesz egy kis változás a megszokotthoz képest.

Honnan tudod, hogy átállt-e már az oldalad?

1552.pngKapsz egy értesítést, hogy ellenőrizd az oldaladnál történt változásokat és innentől az értesítések küldése, az oldal kinézete, a profilok közötti váltás és egyebek is megváltoznak, így biztosan észreveszed majd, ha hozzád is megérkezik a frissítés.

Milyen újdonságokkal jár ez?

A Facebook egy letisztul és intuitív oldalelrendezést ígér az új oldalélménnyel. Megváltozik a navigáció a nyilvánosság számára látható oldal és a személyes profil között, vagyis elkülönül a kezelés.

Az oldal bal menüsorában az Oldal kezelése rész alatt a legördülő menüből kiválaszthatjuk, melyik oldalunkat szeretnénk kezelni, így az oldalak közötti váltás is gyors és egyszerű.

Létrejön egy új oldal hírfolyam, ami nem egyezik a személyes profilodéval, itt követhetsz más oldalakat, például közszereplőket vagy cégeket. Ezt nem csak Te látod, hanem az oldal összes kezelője. Viszont a látogatók számára nem látható.

A Facebook relevánsabb értesítésekkel és elemzési adatokkal is kecsegtet, ám nem biztos, hogy mindenki számára hasznosabbak lesznek az újítások ezen a téren.

1552_2.png

Elvesznek a követők?

Fontos tudni, hogy akik kedvelik és követik oldalad, az új oldalélménynél is megmaradnak. Ám ha valaki kedveli az oldaladat, de nem követi, a kedvelés nem kerül át az új oldalra.

Megváltoznak a hozzáférések

A korábban már jól ismert szerepkörök egyelőre nem elérhetők az új oldalélményben, így nincs például moderátor vagy szerkesztő. Ehelyett ha új személyt adsz hozzá oldalad kezeléséhez, Facebook-szintű vagy feladatszintű hozzáférést adhatsz.

Funkciók

  • Beállítások: kezelheted és módosíthatod a beállításokat, illetve törölheted is az oldalt.
  • Jogosultságok: módosíthatod, ki milyen hozzáférést kap oldaladhoz. Eltávolíthatsz, hozzáadhatsz személyeket vagy átállíthatod a hozzáférési szintjüket.
  • Tartalmak: létrehozhatsz, kezelhetsz, törölhetsz bármilyen típusú tartalmat.
  • Üzenetek: megválaszolhatod a bejövő üzeneteket.
  • Közösség aktiválása: kezelheted a hozzászólásokat.
  • Hirdetések: létrehozás, kezelés és törlés a platformokon.
  • Elemzési adatok: az oldal teljesítményét ellenőrizheted a rendelkezésre álló adatok, elemzések vizsgálatával.
  • Instagram hozzákapcsolása: mindkét platformot egyszerre kezelheted, ha összekapcsolod a Facebook és Instagram fiókokat.
  • Bevételszerzés és hirdetés: hirdetési kampányok kezelése a Hirdetéskezelővel.

Az oldal továbbra is kezelhető a Meta Business Suite, a Hirdetéskezelő és a Creator Studio segítségével.

292134593_2851986531613316_1593600013363723284_n.png

Ha már Neked is megjelent az új oldalélmény, de még több információra van szükséged, tarts velünk workshopunkon, ahol a Creator Studio és a Meta Business Suite rejtelmeibe is bevezetünk. Tudd meg a részleteket weboldalunkon!

 

 

Forrás: https://www.facebook.com/business/help/2752670058165459?id=418112142508425

Szólj hozzá

frissítés változás újdonság oldal újítás változások oldalkezelés oldalműködés oldaldizájn új oldalélmény oldalélmény