2022. nov 24.

Instagram Reels – Milyen tartalmat készítsek? II.rész - PÉLDÁKKAL

írta: Sáringer Viktória
Instagram Reels – Milyen tartalmat készítsek? II.rész - PÉLDÁKKAL

a834f7a7-62b4-454f-9c92-8d3eb07c9d7c.jpgNapjainkban egyre többen aktívak a közösségi oldalakon és a legnépszerűbbek között említhetjük a Meta felületeit is. Ide tartozik például a Facebook és az Instagram. Ezek a platformok mindig újabb és újabb fejlesztésekkel rukkolnak elő, hogy megelőzzék (vagy éppen utolérjék) a vetélytársakat és versenyben tudjanak maradni a felhasználók figyelméért.

És mégis mi lenne jobb, mint egy olyan felület, ami mindent lehetővé tesz? Az Instagram alkalmas fotók, videók, képgalériák megosztására, hirdetésekre, felfedezésre, vásárlásra, 24 óráig aktív történetek megosztására, a kapcsolatteremtés különböző formáira: üzenetváltásra, videóhívásra, kommentelésre, megosztásra, story reakciókra, poszt továbbosztásra és így tovább. És bizony már megjelent a Reels is, ami már hazánkban is elérhető.

Mi is ez?

Napjainkban a videós tartalmak fontos részét képzik a cégek marketingstratégiájának és a rövid időtartamú, álló elrendezésű videók kiemelt helyet foglalnak el. Berobbant a TikTok, majd szép lassan mindenhol megjelent ez a videómegosztási lehetőség – például az Instagram-on Reels formájában vagy a YouTube-on Shorts néven.

Miért érdemes rövid, álló elrendezésű videókat készíteni?

  • Megragadja a figyelmet
  • Lényegretörő és gyors
  • Kreativitásra ad lehetőséget
  • Egyes kutatások szerint a közönségek kedvenc tartalomtípusa
  • A telefont kézben tartva kényelmesen, könnyen fogyasztható
  • Létrehozhatunk videósorozatokat több információ megosztásához
  • Általában az emberek nézési ideje rövid, így jobb eséllyel nézik végig tartalmunkat
  • A videók a felületeken egymást követik, így a folyamatos nézési körbe bekerülhetünk

Milyen Reels videókat készítsünk közönségünknek? Tudd meg cikkünk folytatásából!

Szólj hozzá

videó online marketing inspiráció ötletek tippek tanácsok videós tartalmak reels hogyan csináld instagram reels videós tartalom videós marketing Instagram posztok Instagram feed példákkal