2023. már 01.

Ismerd meg az ÚJ oldalélményt!

írta: Sáringer Viktória
Ismerd meg az ÚJ oldalélményt!

pexels-nothing-ahead-8296051.jpgMár mindenkinek ismerős lehet a legújabb nagy volumenű Facebook újítás, ami nem más, mint az új oldalélmény. Habár a legtöbben félünk az újításoktól és igyekszünk elkerülni a gyors frissítéseket, kitartunk a régi mellett, amíg lehet, az oldalak szép lassan átállnak az új oldalstílusra és nincs lehetőségünk visszaállítani sem. A Facebook mindig ad és elvesz egyszerre, amikor valami hasonlóan nagy változás érkezik. Nézzük meg, mit kell tudni a Facebook új oldalélményéről!

Mi is ez pontosan?

Az új oldalélmény tulajdonképpen a már meglévő oldalad egy új verziója. Más kinézet, más eszközök, de ugyanaz a tartalom, ami eddig az fent volt oldaladon. Nem kell megijedni, semmi sem veszik el ettől a frissítéstől, csak picit átalakulnak a dolgok szerkesztői, oldalkezelői és látogatói szemszögből. A bejegyzések, fényképek, videók, történetek, csoportok mind átkerülnek az „új” oldalra. A követők is az új oldalélményt fogják látni, vagyis számukra is lesz egy kis változás a megszokotthoz képest.

Honnan tudod, hogy átállt-e már az oldalad?

1552.pngKapsz egy értesítést, hogy ellenőrizd az oldaladnál történt változásokat és innentől az értesítések küldése, az oldal kinézete, a profilok közötti váltás és egyebek is megváltoznak, így biztosan észreveszed majd, ha hozzád is megérkezik a frissítés.

Milyen újdonságokkal jár ez?

A Facebook egy letisztul és intuitív oldalelrendezést ígér az új oldalélménnyel. Megváltozik a navigáció a nyilvánosság számára látható oldal és a személyes profil között, vagyis elkülönül a kezelés.

Az oldal bal menüsorában az Oldal kezelése rész alatt a legördülő menüből kiválaszthatjuk, melyik oldalunkat szeretnénk kezelni, így az oldalak közötti váltás is gyors és egyszerű.

Létrejön egy új oldal hírfolyam, ami nem egyezik a személyes profilodéval, itt követhetsz más oldalakat, például közszereplőket vagy cégeket. Ezt nem csak Te látod, hanem az oldal összes kezelője. Viszont a látogatók számára nem látható.

A Facebook relevánsabb értesítésekkel és elemzési adatokkal is kecsegtet, ám nem biztos, hogy mindenki számára hasznosabbak lesznek az újítások ezen a téren.

1552_2.png

Elvesznek a követők?

Fontos tudni, hogy akik kedvelik és követik oldalad, az új oldalélménynél is megmaradnak. Ám ha valaki kedveli az oldaladat, de nem követi, a kedvelés nem kerül át az új oldalra.

Megváltoznak a hozzáférések

A korábban már jól ismert szerepkörök egyelőre nem elérhetők az új oldalélményben, így nincs például moderátor vagy szerkesztő. Ehelyett ha új személyt adsz hozzá oldalad kezeléséhez, Facebook-szintű vagy feladatszintű hozzáférést adhatsz.

Funkciók

  • Beállítások: kezelheted és módosíthatod a beállításokat, illetve törölheted is az oldalt.
  • Jogosultságok: módosíthatod, ki milyen hozzáférést kap oldaladhoz. Eltávolíthatsz, hozzáadhatsz személyeket vagy átállíthatod a hozzáférési szintjüket.
  • Tartalmak: létrehozhatsz, kezelhetsz, törölhetsz bármilyen típusú tartalmat.
  • Üzenetek: megválaszolhatod a bejövő üzeneteket.
  • Közösség aktiválása: kezelheted a hozzászólásokat.
  • Hirdetések: létrehozás, kezelés és törlés a platformokon.
  • Elemzési adatok: az oldal teljesítményét ellenőrizheted a rendelkezésre álló adatok, elemzések vizsgálatával.
  • Instagram hozzákapcsolása: mindkét platformot egyszerre kezelheted, ha összekapcsolod a Facebook és Instagram fiókokat.
  • Bevételszerzés és hirdetés: hirdetési kampányok kezelése a Hirdetéskezelővel.

Az oldal továbbra is kezelhető a Meta Business Suite, a Hirdetéskezelő és a Creator Studio segítségével.

292134593_2851986531613316_1593600013363723284_n.png

Ha már Neked is megjelent az új oldalélmény, de még több információra van szükséged, nézd meg bármikor és bármennyi alkalommal visszanézhető videós workshopunkat, ahol mindent ott mutatunk, ahol be kell állítanod, meg kell nézned vagy éppen meg kell csinálnod.

Itt találod a részleteket: 

https://www.kozossegi-media.com/onlineoktatas

 

 

Forrás: https://www.facebook.com/business/help/2752670058165459?id=418112142508425

Szólj hozzá

frissítés változás újdonság oldal újítás változások oldalkezelés oldalműködés oldaldizájn új oldalélmény oldalélmény