2023. aug 22.

5 tipp az Instagram Story nézettség növeléséhez

írta: K.Klarissza
5 tipp az Instagram Story nézettség növeléséhez

blog_17.pngMivel több mint félmilliárd felhasználó nézi naponta az Instagram történeteket, érdemes hatékony marketingstratégiát építeni rá.

Ebben a cikkben megmutatjuk az öt legjobb módszert az elköteleződés és a történetek nézettségének növelésére.

1. tipp: Matrica használata

Az egyik leggyorsabb módja a történetek nézettségének növelésére, ha elköteleződést ösztönző matricát (például szavazást, hangulatjel-csúszkát vagy kvízt) adunk a legelső megosztott történetünkhöz.

1_1_4.pngEz azonnal ösztönözni fogja a történeteid iránti elkötelezettséget, ami jelentős lökést jelent az Instagram algoritmusa felé. Minél több kattintást és elköteleződést kapnak ugyanis történeteid, az Instagram annál inkább a sor elejére helyezi őket.

2. tipp: A nap végére írj be egy extra történetet

"Ha 22-23 óra között, közvetlenül a többi sztori lejárta előtt létrehozunk egy új történetet, mindegyiknél megnöveli a nézettséget." – vallja Lindsay Ashcraft, a Later vezető marketingese.

Ennek ugyan nincs semmi logikai magyarázata, mégis érdemes Neked is kipróbálni!

3. tipp: Exkluzív tartalmak megosztása a történetekben

Lehet, hogy ez egy ősrégi marketing taktika, de az exkluzív tartalmak megosztása jóhiszemű módja a történetek növelésének – különösen, ha ez valami hasznos vagy érdekes a közösség számára.

A márkák esetében ez lehet egy exkluzív, 24 órás kedvezménykód. Az alkotók számára pedig lehet egy személyes történet, egy oktatóanyag vagy egy olyan nézőpont, amelyet korábban soha nem osztottak meg.

A történetek rövid élettartama kiválóan alkalmas arra, hogy ösztönözze a követőket a megtekintésre, hogy ezáltal még több információhoz jussanak.

2f.png

4. tipp: Lépj be az Instagram Közeli barátok funkciójába

Ez a kevéssé ismert hack igazi változást hozhat az Instagram történetek nézettségének növelésében. Talán észrevetted, hogy amikor valaki felvesz a közeli barátok listájára, akkor a hírfolyam elejére kerül. Ennek az az oka, hogy az Instagram előnyben részesíti a „szoros kapcsolatokból” származó tartalmakat.

Kétségtelen, hogy az összes követő hozzáadása ehhez a listához, nem egy járható taktika, ugyanakkor nagyszerű módja annak, hogy fontos információkat osszunk meg közösségünk legelkötelezettebb tagjaival.

5. tipp: Légy következetes

A következetesség az egyik legjobb módja annak, hogy továbbra is növeld a megtekintést Instagram-történeteiden, ezáltal pedig az eladásokat és az elköteleződést egyaránt.

Az Instagram történetek napi szintű közzététele azonban nem kis kihívást jelenthet – legyen szó arról, hogy mit tegyél közzé nap mint nap és időt találj a tartalom létrehozására.

Ha tömegesen töltöd fel és készíted el a tartalmakat előzetesen, nem csak időt takarítasz meg, de stratégiát is tudsz építeni.

Akár javítani szeretnéd elköteleződésedet, akár nagyobb nézettséget szeretnél elérni Instagram történeteidnél, ez az öt tipp segíteni fog benne.

blog_19.pngSzeretnél még több Instagram tippet megismerni stratégiád tökéletesítéséhez?

Tarts velünk workshop-unkon!

 

 

Forrás: https://later.com/blog/instagram-stories-views/

Szólj hozzá

tartalom tipp történet story ötletek ötlet tippek matrica stories algoritmus következetesség insta aktivitás exkluzív tartalom instagram algoritmus