2023. dec 05.

Minden, amit tudnod kell az Instagram hashtagekről II. rész

írta: K.Klarissza
Minden, amit tudnod kell az Instagram hashtagekről II. rész

cover_3.pngAz Instagram hashtagek használata továbbra is az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy több figyelmet és elköteleződést érj el a platformon.

Előző cikkünkben kifejtettük, hogyan működnek az Instagram hashtagek, milyen előnyeik vannak, melyek a legnépszerűbb hashtagek jelenleg és azt is megnéztük, hány hashtageket ajánlott alkalmazni egy-egy bejegyzésnél.

Ha lemaradtál róla, IDE kattintva tudod elolvasni!

A cikk második részében megnézzük a hashtagek különböző típusait, ötleteket adunk ahhoz, hogyan találd meg a számodra leginkább releváns hashtageket és azt is megtudhatod, hogy a hashtageket hogyan tudod a kedvelések növelésére használni.

Melyek az Instagram hashtagek különböző típusai?

Mielőtt hashtageket választanál ki bejegyzéseidhez, érdemes átgondolni a felhasználható különböző típusú hashtageket. Ez segít abban, hogy a hashtag stratégiájával minden alapot lefedjünk.

A hashtageknek öt fő típusát kell figyelembe venni:

  • Helyalapú hashtagek
  • Márka hashtagek (kampányokhoz vagy eseményekhez)
  • Iparági hashtagek
  • Közösségközpontú hashtagek
  • Leíró hashtagek

Nincs titkos képlet arra vonatkozóan, hogy az egyes kategóriákból hányat használj, de ezek szem előtt tartása inspirációt nyújthat a hashtagekhez és segíthet a stratégia kialakításában.

Hogyan találj minden bejegyzéshez releváns hashtaget? 

  • Végezz kutatást az Instagram felfedező oldalán

Az Instagram Explore oldal nagyszerű ihletforrás az Instagram hashtag stratégiához. A legjobb eredmények érdekében keress olyan kulcsszavakat, amelyek relevánsak a márkád vagy tartalmad szempontjából és tekintsd meg a „legjobb” eredményeket.

  • Ellenőrizd az adott Instagram hashtag mennyiségét az Instagram címkekereső eszközével

Amikor a legjobb hashtagek megtalálásáról van szó, a bejegyzések mennyisége nagyon fontos mérőszám. Ha már több millió bejegyzésnél használták a hashtaget, akkor nagy eséllyel a bejegyzésed el fog tűnni a rengetegben. Másrészt, ha egy hashtag csak néhány száz bejegyzést tartalmaz, akkor valószínűleg senki sem keres rá az Instagram Explore oldalán.

A biztonságos középút érdekében törekedjen a 10 000 és 200 000 közötti bejegyzéseket tartalmazó hashtagekre.

Hol használjuk az Instagram hashtageket? 

Az Instagram megerősítette, hogy a hashtagek mind a bejegyzések felirataiban, mind a hozzászólások részben hatékonyak – tehát rajtad múlik, hogy hol szeretnéd használni őket. Érdemes azonban figyelembe venni az időszerűséget! Ha manuálisan teszünk közzé hashtageket a komment szekcióban, akkor ezt a bejegyzés közzététele után azonnal meg kell tennünk.

Hogyan használhatóak a hashtagek a kedvelések növelésére az Instagramon?

A megfelelő Instagram hashtag-stratégiával nemcsak több embert érhetünk el, hanem a márkánk vagy vállalkozásunk számára leginkább megfelelő felhasználókat is.

A releváns hashtagek használata elősegíti, hogy bejegyzéseink több keresési eredmény között jelenjenek meg az alkalmazásban, növelve a kedvelések a hozzászólások valószínűségét.

Például a Sweaty Betty, egy edzésmárka, amelynek célpiaca a fitnesz iránti szenvedélyes nőket foglalja magában. A fiók a #GlobalRunningDay keresés által vezetett hashtaget használja a kedvelések generálására, valamint egy márkanévvel ellátott hashtaget, a #iamasweatybetty a közösségi és összetartozás érzésének előmozdítására.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sweaty Betty (@sweatybetty) által megosztott bejegyzés

Szándékos és olyan hashtagek használata, amelyeket a célközönség aktívan keres, növeli az ismertséget és a kedvelések számát.

Ez egy mindenki számára előnyös, win-win helyzet.

Hogyan takaríthatunk meg időt az Instagram hashtag stratégiával?

20-30 hashtag keresése minden megosztott bejegyzéshez rendkívül időigényes, de léteznek módszerek a folyamat hatékonyabbá tételére.

Az egyik ilyen a fő tartalmi pillérekhez igazodó hashtagek listáinak összeállítása, amelyeket gyorsan módosíthatunk, hozzáadhatunk, vagy eltávolíthatunk belőle hashtageket az adott bejegyzés tartalmához igazítva.

Te szoktál hashtageket használni?

ujg.PNGMég többet tudhatsz meg a hashtag-ekről, az Instagram-ról és a legújabb trendekről könyvünkből, mely sorra veszi az újgenerációs platformokat és mindent, amit ezekről tudnod érdemes. KATTINTS és lapozz bele!

Forrás:

https://later.com/blog/ultimate-guide-to-using-instagram-hashtags/

Szólj hozzá

tipp kulcsszó címke tippek tanácsok közösségi média hashtag posztolás hashtag marketing hashtagek hashtag stratégia közösségi felületek