2023. dec 04.

Minden, amit tudnod kell az Instagram hashtagekről I. rész

írta: K.Klarissza
Minden, amit tudnod kell az Instagram hashtagekről I. rész

cover_1.pngAz Instagram hashtagek használata továbbra is az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy több figyelmet és elköteleződést érj el a platformon

Hány hashtaget érdemes vajon használni? Melyek a hashtagek különböző típusai? Milyen trendek vannak jelenleg? A feliratokban vagy a kommentekben szerepeljenek?

Mindezekre a kérdésekre és még sok más érdekességre is választ adunk az alábbi Instagram hashtagekről szóló kétrészes cikkünkben.

Hogyan működnek az Instagram hashtagek?

1_12_1.pngAz Instagram hashtagek használata alapvetően a tartalmak címkézésére és kategorizálására szolgál. Segítenek, hogy a bejegyzéseid eljussanak a releváns felhasználókhoz. Továbbá referenciaként is szolgálnak az Instagram algoritmusához, így kategorizálhatod a tartalmad és javasolhatod azokat a felhasználóknak, akikről úgy gondolod, hogy nagy érdeklődésre tartanak majd számot.

Még most is működnek a hashtagek az Instagramon? 

Egyértelműen igen! A hashtagek mindig is sok vita középpontjában álltak, különösen az Instagram azon ajánlását követve, hogy csak 3-5 hashtaget használjunk.

A releváns, célzott hashtagek (és kulcsszavak) használata a bejegyzéseknél és a történeteknél azonban továbbra is az egyik legjobb módja annak, hogy az Instagram új közönségei felfedezzék a profilodat. Ezért fontos, hogy világos és jól kidolgozott hashtag-stratégiával rendelkezzünk – ennek hiányában elszalaszthatunk olyan lehetőségeket, amelyekkel optimalizálhatjuk a tartalmat, növelhetjük az elköteleződést és követőket szerezhetünk.

Milyen előnyei vannak a hashtagek használatának az Instagramon?

A megfelelő hashtagek használatával a célközönséged elé kerülhetsz még akkor is, ha korábban még nem léptek veled kapcsolatba.

Ez nagyobb elköteleződést, több követőt és több ügyfelet jelenthet márkád vagy vállalkozásod számára. A hashtageknek a felfedezhetőség javításán túl számos más felhasználási területük is van.

Használhatjuk őket közösségépítéshez, felhasználó által generált tartalom beszerzéséhez (UGC), kampányok futtatásához stb.

2_11_1.png

Az 50 legnépszerűbb Instagram hashtag 2023-ban

A rendkívül népszerű hashtagek használata nem mindig a legjobb stratégia a nagyobb elérés és elköteleződés növelésére, mivel kevésbé valószínű, hogy láthatóak. Ennek ellenére hasznos tudni, hogy mi a jelenlegi trend az alkalmazásban, ezért íme egy naprakész lista az Instagram legjobb 50 hashtagéről az elmúlt egy hónap használata alapján:

  1. #interiordesign
  2. #love
  3. #design
  4. #fashion
  5. #instagood
  6. #inspiration
  7. #art
  8. #style
  9. #realestate
  10. #homedecor
  11. #travel
  12. #smallbusiness
  13. #foodie
  14. #wellness
  15. #shoplocal
  16. #selfcare
  17. #photography
  18. #health
  19. #food
  20. #home
  21. #motivation
  22. #beauty
  23. #lifestyle
  24. #architecture
  25. #linkinbio
  26. #fitness
  27. #luxury
  28. #nature
  29. #selflove
  30. #mentalhealth
  31. #handmade
  32. #shopsmall
  33. #ootd
  34. #photooftheday
  35. #skincare
  36. #business
  37. #interior
  38. #mindset
  39. #supportlocal
  40. #beautiful
  41. #valentinesday
  42. #homedesign
  43. #instafood
  44. #entrepreneur
  45. #interiors
  46. #wedding
  47. #realtor
  48. #weddinginspiration
  49. #delicious
  50. #community

Hány Instagram hashtaget kell használni a bejegyzéseknél?

Amint már említettük, az Instagram azt tanácsolta az alkotóknak, hogy 3-5 hashtaget használjanak a bejegyzéseiknél, annak ellenére, hogy legfeljebb 30-at engedélyeznek.

Mivel a platform folyamatosan bővíti a felfedezhetőséget és a SEO eszközeit, képesnek kell lenniük a tartalmak pontos kategorizálására az Explore Page és az Instagram sztorik lapon (miközben a spam jellegű vagy irreleváns hashtag-használatot is egyszerűsíteni kell).

Az elmélet? Kevesebb hashtag = megbízhatóbb önbesorolás.

Ennek tesztelésére később több mint 18 millió Instagram hírfolyam bejegyzést elemeztek, hogy megtudják, hány hashtag szám az ideális.

Az eredmény? Általánosságban a több hashtag használat mutatott jobb eredményeket, egészen pontosan átlagosan a 20 hashtag szám mutatta a legjobb elérési arányokat.

Egyelőre tehát még mindig a több hashtag használat a jobb stratégia a hírfolyambejegyzések elérésének növelésére. Azonban továbbra is fontos a minőségi, releváns hashtagekre összpontosítani – még 5 vagy 10 hashtag használata is jobb, mint a semmi.

3_13.png

Ha érdekesnek találtad a cikket, tarts velünk, hiszen a 2. részben megnézzük a hashtagek különböző típusait, ötleteket adunk ahhoz, hogyan találd meg a számodra leginkább releváns hashtageket és azt is megtudhatod, hogy a hashtageket hogyan tudod a kedvelések növelésére használni.

konyvunk_1.PNGLégy Te is profi az Instagram-on legújabb könyvünk segítségével!

Érdekelnek a részletek?

KATTINTS!

 

Forrás:

https://later.com/blog/ultimate-guide-to-using-instagram-hashtags/

Szólj hozzá

marketing közösségi média hashtag hashtag marketing hashtagek instagram algoritmus Instagram feed hashtag stratégia