2023. dec 07.

Innováció és AI: A jövő termékfejlesztése

írta: Kocsis Szandi
Innováció és AI: A jövő termékfejlesztése

axe1.jpgAzt már szinte mindenki tudja, hogy mesterséges intelligenciával csodás dolgokat tudunk véghez vinni akár percek alatt. Generálhatunk szövegeket, slágereket írhatunk segítségével és megvalósíthatjuk elképzeléseinket kép formájában például a Dall-e segítségével, de persze ez nem minden.

Biztosak vagyunk benne, hogy évekkel ezelőtt Te sem gondoltál volna arra, hogy a mesterséges intelligencia ennyi mindenre képes lesz, pláne, hogy mostantól akár a szaglásunkkal vagy egyéb más érzékszervünkkel is összefügghet az AI. Ugyanis a mesterséges intelligencia segítségével az AXE csapata előrukkolt egy új illattal.

Az AXE szakemberei, megalkotói a mesterséges intelligencia segítségével 46TB adatot vizsgáltak meg és mintegy 3,5 millió egyedülálló illatot teszteltek le, amíg eljutottak a ,,tökéletes” illathoz. 6000 egyedi összetevőt és 7000 fogyasztói tesztet tápláltak be a gépbe és elemezték ki az adatokat az ,,ellenálhatatlan” illat megteremtése érdekében.

axe.pngA vállalat nem csak dezodort, hanem tusfürdőt is piacra dobott ugyanezekkel az illatjegyekkel a tökéletes frissesség és élmény érdekében. 

Téged is emlékeztet valamire a csomagolás dizájnja?

Mi egyértelműen az emberi szemet látjuk benne megjelenni, amely tökéletes harmóniába kerül a mesterséges intelligenciával, ezáltal kapcsolódási pontot nyújtva a ,,két világ” között.

Azonban ez a fejlesztési folyamat felvet bennünk néhány kérdést, például a munkapiac kapcsán. Ugyanis egy-egy ilyen termék kifejlesztése és a tökéletes illatjegyek megtalálása hónapokat is igénybe vehet és rengeteg szakembert is megkíván. Viszont jogosan tesszük fel a kérdést, hogy ha az AI ezt ilyen könnyedén megoldotta, akkor nincs is már szükség az emberi munkaerőre? Eddig is gondolni lehetett, hogy a könnyebb, automatizált munkákat, folyamatokat fel tudja majd váltani a mesterséges intelligencia idővel, de eljutottunk már arra a szintre, hogy a szakemberek által hónapokig-évekig folytatott kísérleteket könnyedén megoldhatja helyettünk az AI, amely erősen elgondolkodtató.

Az embereknek lassan már gondolkodniuk sem kell majd, egyszerűen felteszik kérdéseiket, ötletet kérnek, vagy megterveztetnek egy komplett terméket a Chat GPT segítségével. Idővel az emberek elveszíthetik kreativitásukat is, például lehetséges, hogy már a randikat is a mesterséges intelligencia segítségével fogjuk megszervezni.

Kérdezzük is meg az AI-t, hogy milyen lenne egy tökéletes randevú!

axe3.png

Ahogy a képen is látjuk az AI percre pontosan megadta nekünk, hogy szerinte milyen lenne a tökéletes randevú, így tényleg már sem a programokon, sem pedig az időbeosztáson nem kell gondolkodnunk. 

Persze az AI nagyon hasznos, mint láthatjuk akár termékfejlesztés területén is, de vannak olyan területek, tevékenységek és főleg programok, ahol jobb, ha az emberi elme találékonyságára alapozunk. Mit gondolsz erről a témáról? Oszd meg velünk tapasztalataidat, esetleges félelmeidet a mesterséges intelligenciával kapcsolatban!

Te kipróbálnád az AXE új termékét?

k3.JPGNehézséget jelent, hogy napról-napra miről posztolj? Elhoztuk Neked a gyakorlatban is kipróbált, letesztelt tartalmainkat és megoldásainkat! Nézd meg ITT!

Források:
https://24.hu/elet-stilus/2023/08/28/uj-axe-a-i-limitalt-kiadas/

https://www.axe.com/hu/p/ai-dezodor-150-ml.html/08720181262487

https://www.google.com/search?q=axe+ai&rlz=1C1AVFC_enHU985HU985&oq=axe&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCQgBECMYJxiKBTIPCAAQRRg5GIMBGLEDGIAEMgkIARAjGCcYigUyBwgCEAAYgAQyCggDEAAYsQMYgAQyBwgEEAAYgAQyBwgFEC4YgAQyDQgGEC4YrwEYxwEYgAQyBwgHEAAYgAQyBwgIEAAYgAQyDwgJEAAYChiDARixAxiABNIBCDY1NjVqMGo0qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:6f5f5447,vid:lLM_Gc_JW7o,st:0

https://telex.hu/pr-cikk/2023/10/05/uj-axe-a-i-limitalt-kiadas-x

Szólj hozzá

marketing design ai innováció mi fejlesztés termék tervezés termékfejlesztés mesterséges intellingencia