2023. dec 12.

Instagram sablonok a jobb Reels videók létrehozásához

írta: K.Klarissza
Instagram sablonok a jobb Reels videók létrehozásához

blog_23.pngTermészetesen az Instagram célja, hogy segítsen még jobb és minőségibb Reels videók létrehozásában, hiszen így tudja a felhasználókat is a platformon tartani. Most például teszi ezt azáltal, hogy megkönnyíti a nagy teljesítményű, rövid formátumú videókon alapuló sablonok felfedezését és használatát.

Az Instagram elindít egy új és továbbfejlesztett sablonböngésző folyamatot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző kategóriákban keressenek a Reels sablonok között, amelyeket az „Ajánlott”, a „Felkapott” és az általad korábban elmentett kategóriák szerint rendeznek.

1_21.png

Ez egy sokkal központibb megközelítés a sablonok használatához, ami megkönnyítheti a kulcsfontosságú trendek és formátumok megismerését és segíthet a hatékonyabb videómegközelítések kidolgozásában egyaránt.

2_17.pngAz új böngésző a Reels videók létrehozási folyamatában lesz elérhető, a meglévő képgaléria-beállításokon keresztül, miközben a sablonböngészőt is megtalálod, ha megérinted a Kamera ikont a Reels lapon.

Az Instagram a sablonszerkesztési folyamatot is igyekszik javítani olyan új elemekkel, amelyek még hatékonyabbá teszik a létrehozási folyamatot.

A részletek teljes mértékben testre szabhatóak és egyszerűbbé is válik az egyes elemek újrahasznosítása, így maximalizálható a hatékonyság.

3_14.pngEzek a frissítések kiegészítik a meglévő Reels-sablon folyamatát, amely lehetővé teszi a nézők számára, hogy a „Sablon használata” gomb megérintésével ők is hasonló klippeket készítsenek.

Az Instagramon ez a funkció már tavaly áprilistól elérhető. Azóta kibővítették és hivatkozásokat is tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mások hogyan használták ugyanazt a formátumot. Ami jó lehet ahhoz, hogy plusz ihletet adjon. Azonban ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire tudsz kitűnni egy meglévő stílus vagy folyamat replikálásakor.

Valójában a Reels és a TikTok videók azok, amelyek egyedi elemekkel gyorsan felkeltik a figyelmet.

Jó példa erre a közelmúltból ez a futó videóstílus, amelyet a feltörekvő rapduett, a Flynaboss használ és amely jelenleg az egész TikTokon megtalálható.

@flyanaboss Replying to @Google Wow!! We got to run through @Google #flyanaboss #evanblummadeit ♬ You Wish - Flyana Boss

Ez a fajta virális videó is azt mutatja, hogy a saját egyéniségedet és stílusodat kell belevinni a videóidba, ellentétben a már meglévő topvideók másolásával. Ez persze nem feltétlenül egyszerű, de érdemes a már működő formátumokon kívül más stílusokat és szempontokat is kipróbálni, ahelyett, hogy pusztán a trendekre hagyatkoznánk.

collage012345.pngTe is szeretnéd izgalmas, kreatív, aktuális és trendi tartalmakkal meglepni követőbázisodat? Olyan hirdetéseket és organikus bejegyzéseket készíteni, amik elérik a megfelelő célközönséget és közelebb visznek a kitűzött üzleti célokhoz? Tarts velünk workshop-jainkon és légy Te is profi közösségi média oldalaid menedzselésében! Részletek ITT!

Forrás:

https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-adds-improved-reels-template-options-provide-creative-inspiration/688313/

Szólj hozzá

stílus videó ötletek trend tippek egyéniség insta sablonok videókészítés reels