2023. dec 18.

Hogyan keress pénzt a TikTok-on?

írta: Sáringer Viktória
Hogyan keress pénzt a TikTok-on?

cover_7.png2023 június 6-tól a TikTokon a kiválasztott régiókban bizonyos felhasználóknak lehetősége nyílik prémium tartalmakból álló úgynevezett sorozatok készítésére, melyet csak azon felhasználók tekinthetnek meg, akik megvásárolják.

Ehhez persze az adott alkotónak bizonyos feltételekkel kell rendelkezni:

  • legyen 18 éves vagy annál idősebb,
  • legalább 30 napos TikTok fiókja legyen,
  • rendelkezzen legalább 10 000 követővel,
  • az elmúlt 30 napban háromnál több nyilvános videót tett közzé és
  • legalább 1000 videómegtekintéssel rendelkezett az elmúlt 30 napban.

Azok az alkotók, akiknek kevesebb mint 10 000 követője van, de megfelelnek minden más fenti követelménynek, a TikTok alkalmazás Alkotói Központján keresztül a korábban más platformokon értékesített prémium tartalomra mutató link megadásával jelentkezhetnek, az alkalmazás ugyanakkor nem garantálja a hozzáférést. 

Mi mindenre használható a TikTok sorozat?

A sorozatok segítségével az alkotók egy újabb lehetőséget kapnak, hogy megosszák történeteiket és elkápráztassák tehetségükkel, kreativitásukkal azokat a felhasználókat, akik hajlandóak fizetni a prémium tartalmakért, miközben természetesen az alkotók tovább tudják mélyítik kapcsolatukat a TikTok közösséggel.

Egy sorozat akár 80 videót is tartalmazhat, egyenként legfeljebb 20 perces hosszúságúak lehetnek, így a felhasználók új, hosszabb formátumban tekinthetik meg kedvenc alkotóikat és tartalmaikat.

A működése nagyon egyszerű. Az alkotók feltöltik a prémium tartalmaikat, majd kiválasztják, hogy mennyibe kerüljön sorozatuk, amely a legjobban tükrözi exkluzív tartalmuk értékét. A sorozat a közvetlen videón belüli linkeken vagy az alkotó profilján keresztül vásárolható meg. 

A sorozatok révén az alkotók még erősebb kapcsolatot építhetnek ki nézőikkel, miközben a nézők egy másik lehetőséget is tudnak nyújtani az alkotók támogatására. Fontos ugyanakkor, hogy a TikTok minden tartalmához hasonlóan a sorozat tartalmának is meg kell felelnie a TikTok közösségi irányelveinek.

Jelenleg ez az új lehetőség még nagyon gyerekcipőben jár, folyamatosan fejlesztik, javítják a rendszert. Ugyanakkor biztosan gyorsan futótűzként fog terjedni a TikTokon.

Szeretnéd beleásni magad a TikTok rejtelmeibe? KATTINTS könyvünkért!

ujgen_1.PNG

Forrás:

https://newsroom.tiktok.com/en-us/introducing-a-new-way-for-creators-to-share-premium-content-with-series

Szólj hozzá

tartalom felhasználók videó néző videós tartalom videós marketing TikTok trendek TikTok marketing TikTok tartalmak fizetős lehetőségek