2015. már 10.

Hogyan legyél egyszerre több helyen a közösségi médiában?

írta: Klausz.Melinda
Hogyan legyél egyszerre több helyen a közösségi médiában?

hootsuiteHa unod már, hogy rengeteg időt és energiádat veszi el az, hogy több közösségi oldalon is aktívan kommunikálj - ráadásul a Facebookon kívül sajnos az időzítés opció sem játszik - akkor ezt a programot neked találták ki!

A Hootsuite az egyik legnépszerűbb külső analitikai program a közösségi oldalak egy helyről való irányítására és rendszerezésére. A 2008 óta elérhető szolgáltatást jelenleg 175 országból több, mint tíz millióan használják rendszeresen.

A legnagyobb előnye az, amit már az előbb is említettünk, hogy az összes közösségi oldalt egy helyről irányíthatjuk. A HootSuite olyanokhoz tud csatlakozni, mint a Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Foursquare, WordPress.com, és kevésbé ismert oldalak, mint például a Mixi. A programnak létezik ingyenes és fizetős változata is, ingyenesen viszont csak 3 felületet kezelhetünk egyszerre.

A másik ok, amiért hatalmas segítség lehet számunkra, az az időzített bejegyzések készítése. Sok időt megspórolhatunk magunknak azzal, ha a Facebookhoz hasonlóan, Twitter vagy LinkedIn bejegyzéseinket is időzítjük. Ezen kívül még az egyes bejegyzéseket sem kell átmásolgatnunk a különböző közösségi felületekre, a kis bagoly segít nekünk kiküldeni több oldalra ugyanazt a bejegyzést!

Ha pedig már minden bejegyzést elkészítettünk és szépen sorjában ki is kerültek, akkor már csak az adatok mérése van hátra, azonban ez sem probléma, a HootSuite ugyanis hetente küld összefoglaló kimutatást bejegyzéseink teljesítményéről.

Az előnyök után egy hátrány: sajnos nem kis idő mire minden kis lehetőséget feltérképezünk és megtanuljuk profin kezelni...

Összességében azonban azon kisvállalkozásoknak, akik nem csak a Facebookot szeretnék meghódítani és nincs felesleges energiájuk több másik csatorna kezelésére, a Hootsuite egy kiváló megoldás lehet.

Te mit gondolsz róla? Használtad már?

Szólj hozzá