2013. sze 23.

Facebook apróbetűk...

írta: Klausz.Melinda
Facebook apróbetűk...

Facebook privacyMajka videóklipjének jogos törléséről már írtunk előző blogbejegyzésünkben, ezúttal a Facebook apróbetűiből szemezgetünk, amelyeket a platformra történő regisztrációkor elfogadtunk.

Hogy mit is fogadtunk el akkor? Például azt, hogy a Facebook-ra feltöltött fotóink, bejegyzéseink a feltöltésük pillanatában az egész világra kiterjedő felhasználási joggal átszállnak a Facebookra.

Ráadásul bármilyen adatot, információt, amelyeket NYILVÁNOSAN adunk meg az oldalon – legyen az az e-mail címünk, telefonszámunk, iskoláink - a Facebook minden további nélkül kiadhatja más szolgáltatónak, akik további Facebook-szolgáltatások nyújtásában segédkeznek, s ez alatt már nem csupán a hirdetők érthetők – akiknek korábban is jogosultságot adott a Facebook....

A Facebook nem csupán aktív, az oldal használata közben gyűjt rólunk információkat, hanem akkor is, ha a háttérben fut. Érdemes tehát a Facebook kijelentkezés gombját rendszeresen használnunk innentől.

Ha mobiltelefonszámunkat megadtuk a fiókhoz, akkor megváltozás/megszűnés esetén 48 órán belül kötelesek vagyunk frissíteni azt.

Ha szeretnél up-to-date lenni a felhasználási feltételek változásairól, ahhoz neked kell tenned és feliratkoznod a „Facebook Site Governance Page” oldalon a Tetszik gomb megnyomásával.

Ha megsérted a Facebook szellemiségét – kérdés, mit is értünk pontosan ez alatt -, a Facebook egy oldalúan felmondhatja a szerződést, az az kitilthat az oldalról. Persze spammelésért, gyakran ismétlődő üzenetek küldözgetéséért eddig is ez, illete első körben felfüggesztés járt.

További finomságokhoz látogasd meg a Facebook Policies oldalát itt! Magánszemélyként az első, oldalgazdaként a második oszlop a leginkább érdekes Számodra!

Szólj hozzá