2014. jan 13.

Önjelölt Coelho-k és bejelentkező borsóültetvények leállítása a Facebook-on

írta: Klausz.Melinda
Önjelölt Coelho-k és bejelentkező borsóültetvények leállítása a Facebook-on

NévtelenGyakori eset, hogy egyes ismerőseink „teleszemetelik” a Facebookot számunkra egyáltalán nem fontos, vagy éppen már sértő posztokkal, túl gyakran kapunk tőlük játékmeghívásokat vagy állandóan zargatnak bennünket a chat-en - pedig néhány perc alatt mindegyik probléma megoldható (lenne).

Eleged van az „önjelölt Coelho-kból”?

Nincs más teendőnk, mint az első elénk kerülő posztnál a mellette lévő eszköztárra, majd a „Take a survey to improve News Feed” ("Tölts ki egy felmérést a hírfolyam fejlesztéséről!") linkre kattintani. Itt előugrik egy kérdőív, amely az ismerőseid által megosztott/kiposztolt dolgok prioritására kérdez rá. Az általunk adott válaszok alapján állítja be a rendszer, hogy ezek után milyen típusú posztok jelennek meg sűrűbben falunkon. Persze ezzel párhuzamosan nekünk is érdemes odafigyelnünk, mi mit írunk ki, nehogy mi is a süllyesztőben végezzük...

„Szia, ismiznék veled…”

Régebben csak arra volt lehetőségünk a Facebook chatnél, ha nem akartuk, hogy bárki láthasson és írjon nekünk, hogy offline üzemmódra váltottunk. Ez esetben viszont azzal sem tudtunk beszélgetni, akivel szerettünk volna. Erre azonban van megoldás! Ha csak 1-1 embert akarunk letiltani, akkor az adott chat ablakban az eszköztáron belül kiválasztjuk a „Turn off chat for xy” ("Chat kikapcsolása xy számára...") linket és kész. Ha viszont csak néhány emberrel szeretnék társalogni, az is megoldható. Nincs más dolgunk, mint a chat sáv „options” (beállítások) fülnél az „Advanced settings…” (Továbbiak) linket kiválasztani, majd a „Turn on chat for only some friends...” ("Chat bekapcsolása bizonyos emberek számára") menüt kiválasztva beírhatjuk, hogy kik számára legyünk láthatóak. Vigyázzunk viszont arra, hogy ne vigyük túlzásba, mert lehet, hogy egy igazán jó beszélgetéssel leszünk szegényebbek.

Megöntözted már a virtuális borsóültetvényedet?

Ki ne kapott volna már több ezer felkérést, hogy játsszon Farmville-el? Ezek elkerülésére is van megoldás. Fontos megjegyezni, hogy nem az ismerőseink hívnak meg minket, hanem maguk az alkalmazások. Mit lehet ezek ellen tenni? Válasszuk ki a felső sávban a fogaskerék alatt az “Account settings” ("Fiókbeállítások", majd az "Alkalmazások") lehetőséget, s a megnyíló ablak bal oldali menüsorában a “Blocking” menüpontot. Itt kiválaszthatjuk a megfelelő variációt számunkra:

  • „Block app invites”: konkrét ismerősök meghívásait tudjuk letiltani
  • „Block apps”: ezzel a menüponttal az adott játékokat lehet letiltani
A sorozatot hamarosan folytatjuk, addig is nyomj egy lájkot vagy megosztást, ha szeretnéd továbbadni az információt másnak!

Szólj hozzá