2014. már 14.

(Ismét) megújul a Facebook!

írta: Klausz.Melinda
(Ismét) megújul a Facebook!

Elköszöntünk az FBML-től, a taboktól, a hosszú profilképektől, beköszöntött a Timeline, a Graphsearch, megjelent a Bivaly Szerkesztő és most ismét egy újdonság vár ránk: megújulnak Facebook oldalaink - ismét!
fbvalt

Bár ma még fel kell iratkozni a várólistára az új dizájnért, de csupán pár napot ígér a Facebook a váltásra.

A korábban a rajongói oldalakra bevezetett két oszlopos megjelenés helyett (újra) az egy oszlopos posztmegjelenítés kerül előtérbe, s ezzel együtt az oldalak kinézete is változik.

A borítókép még hangsúlyosabbá válik, hiszen kikerülnek alóla az alkalmazások, az oldal leírása, melyeket oldalsó panelekben helyez el a Facebook. Bár a leírás így eltörpülni látszik a szem előtt, az alkalmazások akár nagyobb szerepet is kaphatnak, ha a rajongónk nem csak a bejegyzések oszlopára koncentrál majd.
fbvalt2

Elsőre úgy tűnik, sokkal közösségibbek, barátibbak lesznek az oldalak, még nagyobb hangsúlyt helyezve az ismerősök megjelenítésére, az ismerőseink által rajongott további oldalakra és - újdonságként - ismerőseink kedvelésének keresésére is nagyobb hangsúlyt helyez a Facebook. Mivel ez a funkció a GraphSearch keresőmotoron működik, kérdésként fogalmazódik meg, hogy azok, akik még mindig a régi keresőmotort használják a Facebook-on, megjelenik-e ez a lehetőség, netalántán innentől mindenkinek kötelezően átváltódik GraphSearch-re a beállítása.

Amit már biztosan át kell majd méreteznünk, azok az alkalmazások képei lesznek, mert az eddig kötelezően maximum 111 x 74 pixel méretű alkalmazásképek innentől mintha egy kicsit kicsinek tűnnének...

Te várod már az új megjelenést?

Szólj hozzá