2014. már 26.

Különös Facebook tények

írta: Klausz.Melinda
Különös Facebook tények

thefaceAhhoz képest, hogy mennyit használjuk a Facebookot, valószínűleg megdöbbentően keveset tudhatunk a hátteréről. Oké, az, hogy láttuk a Social Network című filmet, még nem jelenti azt, hogy ne lennének olyan tények, amik meglephetnének minket. Például azt tudtad, hogy ez volt az eredeti fejléce? De ki ez?

Ki ez az arc?

Kezdetben még the Facebook néven volt ismert a közösségi felület és egy ismerős arc volt látható a kezdőlapon, aki félig egy bináris kód-felhőbe burkolózott. Csak nemrégiben derült ki, hogy kinek is az arca látható a képen. A nagy titkot Zuckerberg egyik kollégája osztotta meg könyvében. A képen pedig nem más látható, mint a fiatal Al Pacino. Hogy mégis miért pont ő, talán a könyvben kiderül…

Mi a „bökés” valódi funkciója?

Talán a „Súgóközpontban” megtalálhatjuk hogyan is működik a „bökés”, de hogy pontosan miért is hozták létre, mindig is rejtély volt. Általában baráti piszkálódásra, vagy akár flörtölés céljából használják. David Kirkpatrick leírja könyvében, - a The Facebook Effect-ben -  hogy Zuckerberg egyszer válaszolt erre a kérdésre: "Azt gondoltam, hogy jó, ha van egy szolgáltatás, amelynek nincs konkrét célja ... „ Tehát lényegében semmilyen funkcióval nem bír ez a gomb.

Egy átlagos Facebook-felhasználó ismerősei

Neked hány ismerősöd van Facebookon? 39% -a a Facebook-felhasználóknak 1 -100 ismerőssel rendelkezik, 23%-nak van 101-250 barátja, 20%-nak 251-500 ismerőse és 15% több mint 500 ismerőst tudhat magáénak.

Egy jó hacker kaszálhat

Zuckerbergék felajánlották, hogy aki fel tudja törni a közösségi oldalt, annak 500 $ a jussa. Persze mindez ésszerű keretek között történik és elég sok szabállyal.

Facebook extrákkal

Laura Michaels, 23 évesen létrehozott egy csoportot"I Need Sex" néven.  Ebbe a csoportba bárki bekerülhetett, akinek tetszett a profolképe, majd ezekkel a férfiakkal találkozott is személyesen. 10 percen belül a csoport 35 tagra duzzadt és egyre csak bővült. Elmondásai alapján 50 férfivel le is feküdt ezek közül. Azt mondta: "Tudom, hogy ez kockázatos viselkedés, de ugyanakkor nagyon izgalmas is."

Te tudsz valami további érdekességről a Facebook-kal kapcsolatban?

Szólj hozzá