2015. jan 29.

Hogyan hozzunk létre tökéletes LinkedIn profilt?

írta: Klausz.Melinda
Hogyan hozzunk létre tökéletes LinkedIn profilt?

linkedin-blunders1A LinkedIn kapcsán a legtöbbször feltett és persze a legfontosabb kérdés: Hogyan tudom tökéletesíteni LinkedIn profilomat?

Semmi sem mond el többet rólunk, mint a saját profilunk. Próbálkozhatunk bármivel, amíg a profil nincs teljesen a helyén. Íme tehát néhány tipp, amivel felturbózhatjuk profilunkat:

Név:

Csak a saját hivatalos nevünk szerepeljen a névnél! Mégiscsak egy hivatalos oldalról beszélünk…

Profilkép:

A fotó legyen hivatalos. Érdemes egy szemből készült képet választani, amin mosolygunk. A képen ne legyen gyerek, vagy házi kedvenc!

Frissítés:

Egy idő után valószínűleg zavaró lehet az ismerősök számára, hogy minden nap kapnak értesítést, ha egy új képességet adsz hozzá profilodhoz. Érdemes ezeket elrejteni a beállítás menüpontnál. Akit érdekelnek a tapasztalataid, az úgyis megnézi a profilodat.

Csoportok

Csatlakozzunk csoportokhoz, amelyek segítségével kapcsolatokat építhetünk olyanokkal, akik célközönség, de még nem ismerősök! A csoport tagjaként engedélyt kapunk, hogy felkérést küldjünk más csoporttagoknak, hogy csatlakozzanak a hálózatunkhoz. Érdemes kihasználni a lehetőséget!

Képességek

Kérjük meg akár ismerőseinket, hogy hagyják jóvá a leginkább erősebb képességeinket! Azokat a képességeket pedig, amik nem vágnak profilunkba, bátran töröljük!

Ajánlások

Csak azoknak adjunk ajánlásokat és jóváhagyást, akiket valóban úgy gondoljuk, hogy megérdemlik. Mások ajánlásával saját hírnevünket is veszélyeztethetjük.

Munkakör

Nem kell követnünk a LinkedIn által behatárolt munkakör megnevezésének normáit. Legyünk kreatívak! Megnevezhetjük az összes titulusunkat itt, ahogy azt William Arruda LinkedIn profiljánál is láthatjuk.

Hálózatépítés

Hagyjuk nyugodtan figyelmen kívül a LinkedIn tanácsát, hogy csak azokat érdemes visszajelölni, akiket valóban ismerünk. Az oldal keresési algoritmusa azoknak kedvez mindig, akik hálózaton belül vannak. Tehát, ha valaki rákeres valamire, akkor elsősorban az 1. és a 2. számú kapcsolatokat dobja ki. Nem árthat, ha benne vagyunk a találati listákban. ;)

 

Szólj hozzá