2015. már 09.

Csökken az oldalad rajongóinak száma - elmondjuk, miért jó ez!

írta: Klausz.Melinda
Csökken az oldalad rajongóinak száma - elmondjuk, miért jó ez!

like-and-dislike-stamps[10]Látványosan csökkenhet a Facebook oldalak rajongóinak száma, a közösségi oldal ugyanis március 12-én letörli az inaktív felhasználókat minden oldalon. Nem kell pánikba esni, ez igazából egyáltalán nem olyan rossz hír, mint amilyennek hangzik, sőt… A Facebook csapata ugyanis úgy döntött, hogy nem számolják majd a rajongók közé azokat a felhasználókat, akik elhunytak (oldalukat pedig emlékoldallá alakították), valamint azokat sem, akik deaktiválták fiókjaikat. Érdemes azonban tudni, ha az adott felhasználó a későbbiekben úgy dönt, hogy újra aktiválja fiókját, akkor ismét feltűnik az oldalt lájkolók között.

A Facebook adminok az Elemzések/Insights fül alatt az alábbi üzenettel találkozhatnak manapság: “Nemrég módosítottuk az oldalak kedvelésének mérését. Március 12-e után előfordulhat, hogy az oldalaknál a kedvelések számának csökkenése figyelhető meg, ekkortól kezdve nem számítanak bele a nem aktív Facebook-fiókok kedvelései.”

De hogy ez miért is olyan jó hír?

Az inaktív Facebook fiókok eltávolítása pontosabb és reálisabb képet nyújt a vállalkozások számára a valódi rajongóiról. Mivel, mint tudjuk az elérés nagyon alacsony (2-6%), legalább olyan felhasználókhoz juthatnak el bejegyzéseink, főleg ha fizetett hirdetéssel élünk, akik valóban látják a bejegyzéseinket.

A törlés által a Facebook-on a demográfiai kimutatások is pontosabbak lesznek, könnyebb lesz rajongóink szokásait és kedveléseit vizsgálni a jövőbeli hirdetések és a tartalommarketing miatt. (Ugye tudod, hogy a tartalom alapú, rajongókat jobban megszólító bejegyzések előtérbe kerültek a legutóbbi hírfolyam-algoritmus változtatás alapján?), de a hirdetések targetálásánál is mindenképpen előnyt jelentenek a pontosabb adatok.

Nem feltétlenül fog mindenkinél hatalmas változás bekövetkezni, de ez a változás az előnyödre válik hosszú távon!

Szólj hozzá