2015. ápr 09.

Valóban jól teljesítenek a videós hirdetések Facebookon?

írta: Klausz.Melinda
Valóban jól teljesítenek a videós hirdetések Facebookon?

embedded_video_playerKutatások alapján 2015-ben már a Facebookra feltöltött videók nagyobb elérést eredményeznek, mint a képek, ezért a vállalatok elkezdtek a videós hirdetésekben gondolkodni. A kérdés megválaszolásához, hogy a videós hirdetések ténylegesen jobb eredményeket hoznak-e, a Facebook Marketing Science csapata megbízta Nielsent, hogy elemezze, a videók milyen szinten befolyásolják a vállalat kampányait.

A hírcsatorna, mint tudjuk a felhasználók szokásai és igényei szerint változik. Ha nem tetszik nekik az, amit látnak, csak átugranak rajta. Ezzel szemben a videóknál előbb meg kell nyitni azt, hogy értékelni tudják a látottakat. De hogyan lehet számszerűsíteni a felhasználó reakcióit?

A Nielsen elemzett 173 Facebook hirdetést, amelyek között volt videó tartalmas is. Minden vizsgált bejegyzést 3 kritérium alapján vizsgáltak: hirdetés visszacsatolása, márkaismertség és megtérülés. Először is a kutatók külön választották azokat, akik végignézték a teljes videót, azoktól, akik el sem indították. Ezek után a kontrollcsoport reakcióit pontozták az előbb említett 3 mérőszám alapján.

Az eredmények pedig azt bizonyítják, hogy a videós hirdetések már a videó indítása előtt is magasabb visszacsatolást, márkaismertséget, megtérülést eredményeznek. Tehát azokra is hatással van, akik el sem indították a videót.

Az adatok szerint azok, akik kevesebb, mint 3 másodpercet néztek meg a hirdetésből 47%-ra, míg, akik több, mint 10 másodpercet néztek belőle 74%-ra értékelték a hirdetést. Ez azt jelenti, hogy bár megnézett idővel együtt növekszik a pozitív értékelés mértéke, nem feltétlenül kell végignézniük a felhasználóknak a teljes videót.

Tehát érdemes lehet kísérletezni egy 10 másodperc körüli videós hirdetéssel. De, mint mindig, a legjobb, ha az adott kísérletekből kapott eredményeket alaposan áttanulmányozzuk, és azok alapján alakítjuk a későbbiekben.

Forrás: https://www.facebook.com/business/news/value-of-video-uk

Szólj hozzá