2015. ápr 15.

Magyar APPok hódítják meg a világot!

írta: Klausz.Melinda
Magyar APPok hódítják meg a világot!

image (1)Mondják, hogy találékony ember a magyar, nincs ez másként a közösségi média, azon belül pedig a mobilos alkalmazások terén sem! Nemrég mutattak be két magyar találmányt is, ami korszakalkotó lehet az okostelefonok világában.

Az egyik alkalmazásnak köze van ahhoz is, hogy most már hivatalos a hír, miszerint a Facebook megnyitja üzenetküldő alkalmazását külső fejlesztők számára, hogy beépülő bővítményeket fejleszthessenek a Messengerbe. Egy magyar fejlesztő csapat pedig kapva kapott az alkalmon és létrehoztak egy alkalmazást, ami szinte azonnal a felhasználók kedvencévé vált. A ClipDis lényege, hogy üzeneteinket híres filmes jelenetek segítségével mondhatjuk el. A programban minden szó egy-egy filmrészletből származik. Az alkalmazás adatbázisába pedig bárki feltölthet rövid, egy-két szavas videókat. Sajnos egyelőre csak angolul írt üzenetekkel működik, de a nyelvet beszélőnek biztosan remek szórakozás lesz. A ClipDis letölthető már Androidra és iPhone-ra is.

Nézzétek meg, hogyan is működik:

A másik magyar ötlet pedig alapjaiban változtathatja meg a telefonhívásokat. Egy-egy hívás esetén a legtöbbször a beszélgetés azzal kezdődik: „Szia! Nem zavarok?”. Ezzel az alkalmazással ez másképp történik. A Caret nevű program ugyanis a VIP kapcsolataink számára megadja a tartózkodási helyünket és hogy éppen alkalmas időpontban telefonálnak-e, vagy például a GPS által mért sebességünk alapján azt, hogy vezetünk-e. Ezen kívül még ki tudja jelezni a hívó félnek, ha éppen lemerülőben van a telefonunk, vagy, hogy lenémítottuk azt, így hiába keresnek. Természetesen ezek a dolgok nem láthatóak mindenki számára, csak az általunk előre kiválasztott kapcsolatoknak.

Nektek melyik alkalmazás nyerte el a tetszéseteket?

Szólj hozzá