2015. máj 05.

Ismeretlen szám? Bátran vedd fel!

írta: Klausz.Melinda
Ismeretlen szám? Bátran vedd fel!

HelloCallerIDElőfordul, hogy félve vesszük fel a telefont azért, mert éppen egy ismeretlen szám hív minket. Erre talált megoldást a nemrégiben piacra dobott mobilalkalmazás, a „Hello”! Egyszerűen kiír szinte minden hivatalos adatot számunkra, amikor az ismeretlen hívás beérkezik. Mindezt hogyan? Természetesen a Facebook segítségével.

Az egyelőre csak Androidon működő alkalmazás egyszerűen felkutat minden adatot, amit az illető a Facebookon megosztott és híváskor azonnal a mi mobilképernyőnkön jeleníti meg.

Tehát nem kell, hogy mentve legyen a hívó telefonszáma, viszont arra szükség van, hogy a Facebookon ezek az információk elérhetőek legyenek számunkra.

Az app arra is képes, hogy a Facebookon szereplő ismerőseinket azonnal hívhassuk (persze csak, ha azoknak elérhető a telefonszámuk a közösségi felületen). Vagy akár, ha egy ismerősünk mesél egy jó étteremről a környéken, a Hello azonnal megtalálja nekünk és már hívhatjuk is őket.

Ezen kívül az alkalmazás másik funkciója, hogy blokkolni tudja a kéretlen hívásokat. Néhány kattintással beállítható, hogy ezek a hívások ki se csörögjenek telefonunkon. A blokkolt hívások egyenesen a hangpostára irányítódnak és ezeket később ellenőrizni is tudjuk.

Mutatunk egy videót, hogyan is működik az alkalmazás:

Introducing Hello from Facebook on Vimeo.

Ha tetszik az alkalmazás, a Google Playről már le tudjátok tölteni: link

Szólj hozzá