2015. máj 25.

Facebook videók mobilra

írta: Klausz.Melinda
Facebook videók mobilra

facebook-videoA Facebook állítása szerint minden akadálya megszűnik a mobilon való videós hirdetésnek a kisvállalkozók számára. 2015 első negyedéves jelentése szerint a Facebook videók több, mint 4 milliós megtekintést értek el. Ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy a megtekintések 75%-a okostelefonról történt.

Az üzenet egyértelmű: a Facebook videók a siker kulcsa a marketingesek számára. Ezeknek a videóknak a száma körülbelül 85%-kal nőtt az elmúlt évhez képest és a napi felhasználók több, mint fele néz meg egy videót naponta. Ez azt eredményezi, hogy a Facebook videós kampányok kockázata és költsége jóval alacsonyabbak lehetnek a többi tartalomnál. Erre egy remek példa, hogy mikor a Replay farmer márka a Facebook videós kampánya az eddigi legalacsonyabb költséget érte el: 0,01$ megtekintésenként. A videós kampányok már nem csak a hatalmas vállalatok kiváltsága, hanem a kisebb cégek számára is elérhetővé vált.

De mit tudnak a mobil videók, amiket más tartalmak nem? Egyrészt rengeteg megosztást érhetnek el. Egy friss tanulmány szerint a fiatalok 52%-a megosztja a számára érdekes tartalmakat. Az érdekes tartalom alatt pedig legtöbbször a videókat értjük.

„A jó videótartalmak már nem a nagy költségvetésről szólnak. Elég, ha szem előtt tartjuk: milyen értékeket képvisel vállalatunk, ki a célközönségünk és ők mit akarnak hallani.” – mondja Ciaran Quilty, a Facebook egyik regionális igazgatója.

2013 és 2014 között 50%-kal nőtt a kis-és közepes vállalkozások facebookos hirdetéseinek száma. A Facebook videók pedig tovább növelhetik ezt a számot. De mint minden marketing befektetésnél, a videóknál is hasonló módon kell eljárni: határozzuk meg előre céljainkat, kezdjük kicsiben, mérjük az eredményeket és finomítsunk rajta. Most a belépési korlátok a videó marketingbe alacsonyabbak, mint valaha.

Szólj hozzá