2015. sze 14.

Új mobilos hirdetést tesztel a Facebook...

írta: Klausz.Melinda
Új mobilos hirdetést tesztel a Facebook...

fb-ads-newA Facebook bevétele egyértelműen a cégek hirdetéseiből származik, közel a háromnegyede pedig a mobilos és tabletes hirdetésekből, ráadásul körülbelül félmilliárd felhasználó csak ezekről az eszközökről használja a közösségi felületet. Így nem is csoda, ha a mobilos hirdetési területet fejleszteni akarják.

A Facebook egy interaktív és tartalomközpontú mobilos hirdetést tesztel, mellyel a cégek olyan lehetőségekhez jutnak majd, mint a 360 fokos képek és az automatikusan induló videók használata a hirdetésekben.

A hirdetés úgy néz ki, mint egy Facebook poszt, de megnyitva egy teljes képernyős hirdetési ablak ugrik elő és úgy működik, mint egy mini változata a hirdető honlapjának, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók lapozhatnak több oldalnyi videó, kép és szöveg között.

Ez a fajta hirdetés nem teljesen új, hiszen valami hasonlót mutattak be még júniusban a Cannes-i Reklámfesztiválon is, bár azt még csak egy makettnek szánták.

A Facebook elsődleges célja ezzel, hogy a hirdetéseket teljes mértékben az ő felületükön oldják meg a hirdetők és el se kelljen kattintani már a közösségi oldalról. Ezzel az újítással elég jó esélyük van ennek a megvalósítására.

Bár ezeket a hirdetéseket még csak igen szűk körben tesztelik és csak néhány cég láthatta, de azért előbb-utóbb (inkább utóbb) elérhető lesz bármelyik hirdető számára is.

Szólj hozzá