2017. feb 16.

Hogyan használd jól a Facebook Live-ot?

írta: Székács Alexa
Hogyan használd jól a Facebook Live-ot?

live_reactions_ios_0.pngNagy népszerűségnek örvend a Facebook Live, de hogyan lehet jól használni?
Ebben adunk néhány tippet, trükköt nektek.

1. Ha szeretnéd, hogy minél többen értesüljenek az élő bejelentkezésedről, akkor egész nyugodtan jelölj ki ennek egy időpontot és hirdesd meg! Így már azt is látni fogod, hogy mennyire mozgatja meg az embereket a téma, amit hozol nekik, illetve mindig jobban izgul az ember, ha valamire várnia kell, ezért még a napokat is számolni fogják, mikor jelentkezel már be hozzájuk! ;)

2. Jó, ha az előre beígért videód tartalmát is megszellőzteted, vagy leírod, hogy miről fog szólni, így biztos csak azok jönnek el, akiket érdekel a dolog és végig is hallgatják a mondandódat.

3. Ha ezek megvoltak, akkor a bejelentkezés előtt mindenképp ellenőrizd, hogy jó-e az internet kapcsolatod, mivel nagyon bosszantó, ha percenként megszakad vagy emiatt esetleg teljesen meghiúsul a Live.

4. Minél hosszabb videót készítesz, annál nagyobb az esélye, hogy még többen csatlakoznak. Persze ez nem azt jelenti, hogy órákra kapcsold be és ne csinálj semmit, mivel az érdektelen videónak nem lesz túl nagy népszerűsége. Töltsd meg tartalommal és légy kreatív! Találj ki valami olyat, amit más eddig még nem csinált.

5. Olvass fel hozzászólásokat és válaszolj a beérkező kérdésekre legalább a videó legvégén. A közönséged szereti, ha név szerint beolvasod őket és válaszolsz nekik. Ők minden bizonnyal a következő bejelentkezéseden is ott lesznek! ;) Így meg sem kell kérni őket, hogy iratkozzanak fel hozzád, hogy minden alkalommal értesüljenek, ha bejelentkezel.

 

Szólj hozzá