2018. ápr 06.

Így készíts egyedi esemény filtereket, geotagokat és kereteket!

írta: andisipiczki
Így készíts egyedi esemény filtereket, geotagokat és kereteket!

fram.pngA Facebook, Instagram és Snapchat lehetővé teszi, hogy saját „esemény-specifikus” kiegészítőket készíts. Éltél már a lehetőségekkel?

Keret készítése Facebookra

Facebookon személyre szabhatod a profil-, oldalfotóidat és a történetekre keretet is rakhatsz. Ha szeretnél egyedi eseményre szabott filtereket, amiket a résztvevők is használhatnak. Nincs más dolgod, mint Frame Studioban megtervezni ezt, amit a innen is elérhetsz. Ha megnyitod a programot akkor beállíthatod baloldalon, hogy melyik profilodra szeretnéd elkészíteni a keretet. A kiválasztás után egy PNG kiterjesztésű fájlt kell beillesztened, aminek a háttere átlátszó. Ezt a képet a canva.com oldalán is egyszerűen elkészítheted. Ha ezzel megvagy akkor beállíthatod a helyszínt, hogy hol legyen látható a keret illetve az időpontot is, valamint maximum 10 kulcsszót hozzáadhatsz a könnyebb elérésért.

Instagram geotag

Ha egy eseményhez csinálsz helymegjelölést több emberhez jut el és könnyebben odatalálhatnak. Instagram geotag elkészítéséhez a Facebook fiókodra van szükség. Lépj be az oldaladra és „check-inelj” be: Keresd ki az eseményedet és nyomj rá. Ha nincs eseményed akkor kézzel írd be és a GPS alapján beazonosítja az app a helyszínt. „Becsekkolás” után lépj be az Instagramodra és használd az új tagodat.

Esemény filter Snapchatre

A Facebookhoz hasonlóan a Snapchatre is készíthetsz filtereket, amiket felhasználhatnak az eseményed résztvevői a napi sztorijaikban. Sajnos a Facebookkal szemben ez a lehetőség itt fizetős. Ide kattintva, ha beléptél a Snapchat fiókodba elkészítheted a saját szűrődet. Mentés előtt kiválaszthatod egy térképen, hogy hol szeretnéd elérhetővé tenni az elkészült munkádat és hogy mikor. Ha ezzel megvagy akkor meg kell adnod a fizetési adataidat és el kell küldeni egy felülvizsgálatra a filtert.

Melyiket használod legelőször?

Szólj hozzá

snapchat