2018. máj 02.

Összevonnád rajongói oldalaidat? Mutatjuk, hogyan csináld!

írta: BDóra.
Összevonnád rajongói oldalaidat? Mutatjuk, hogyan csináld!

facebook_like-hang-tag.jpgProbléma szokott lenni, hogy hogyan vonjunk össze oldalakat úgy, hogy ne csorbuljon a rajongóbázis. Ebben a blogbejegyzésünkben erre megoldást fogunk kínálni!

Nézzük kicsit az elejéről a rajongói oldalakat! A Facebook ingyenes, arculati elemeket és egyedi tartalmakat (bokszokat és alkalmazásokat) is felhasználó megjelenési lehetőséget teremt termékek, rendezvények, vállalkozások, zenekarok, szervezetek stb. számára. A platform felhasználói rajongóként csatlakozhatnak egy-egy oldalhoz és ezáltal az oldalon a beállításoknak megfelelően üzenettel, fotóval, képpel, videóval ellátott bejegyzéseket hagyhatnak. Az oldalon adott szervezet, termék stb. által megadott ugyanilyen bejegyzés megjelenik minden rajongó news feedjében. Ezek az oldalak – az egyéni profilokkal ellentétben – minden, Facebookra be nem jelentkezett felhasználó számára is láthatóak, valamint számos, a szervezet, termék saját honlapján megjeleníthető lehetőség kapcsolódik hozzá, pl. rajongói panel, „Like” – gomb stb. Az oldalak sikerességét a közvetlen hangnem, a rendszeres frissítések, a megfelelő alkalmazáskezelés, esetleg hirdetések vásárlása segíti elő.

Facebookon oldalad nevének pontosan kell tükröznie oldalad jellegét. Bár most már könnyebben lehet átírni az oldal nevét, nem mindegy hogy milyen nevet visel. Márka, hely, szervezet vagy közszereplő nevét kizárólag azok hivatalos képviselői kezelhetik. Ha ilyen típusú rajongói oldalt szeretnénk, érdemes feltüntetni, hogy rajongói klub vagy egyéb megkülönböztető jelzést tenni, hogy egyértelmű legyen, hogy ez nem a szereplő hivatalos felülete.

Az oldal nevében egyébként nem szerepelhetnek sértő vagy mások jogait sértő szavak és kifejezések. Nem lehet végig nagybetűkkel írni az oldalak nevét, és nyelvtanilag helyesen kell használni a kis és nagybetűket. A nevében nem szerepeltethetünk szimbólumokat, vagy különleges írásjeleket. Hivatalosan szlogen sem szerepelhet benne, de egy-egy jelző pl. Mesés Shiraz Hotel még megengedett.

Az oldalak összevonása a következőképpen zajlik:

Ha két Facebook-oldalt hoztál létre ugyanabban a témában, össze is tudod vonni őket. Nagyon fontos azonban, hogy mindkét oldalnál adminisztrátornak kell lenned, és az oldalaknak azonos vagy közel azonos névvel kell rendelkezniük.

Az oldalak összevonása a facebook.com/pages/merge címen keresztül lehetséges.

Itt kell kiválasztani az összevonni kívánt két oldalt. Ezt követően ki kell választani azt az oldalt, amit meg akarunk tartani. Az összevonást követően ugyanis a megszüntetésre ítélt oldal teljes tartalma eltűnik, rajongóbázisa pedig átkerül a másik oldalra. Ha voltak olyanok, akik mindkét oldalt kedvelték, természetesen az ő számukkal nem növekszik az oldal rajongóinak a száma. Ha az oldalak helyekként voltak regisztrálva, az új oldal megkapja a korábbi oldal bejelentkezéseit is.

Mivel a régi oldal tartalmai eltűnnek, így előtte érdemes az oldal tartalmait lementeni, ezt az oldalad tetején a Beállítások mezőre kattintva tudod igényelni.

Reméljük segítségetekre tudtunk lenni a rajongói oldalak átláthatósága és összevonásával kapcsolatosan!

 

Forrás: Klausz Melinda – A közösségi média nagykönyve

Szólj hozzá