2018. máj 02.

Új funkciók jönnek a Facebookon!

írta: andisipiczki
Új funkciók jönnek a Facebookon!

zuck.PNGTegnap este Mark Zuckerberg az évi rendes F8 Facebook konferencián tartott beszédében számos újdonságot árult el a legnagyobb közösségi média platform fejlesztési irányairól és igyekezett pontot tenni a Facebook (Cambridge Analytica) botrány végére.

A vezérigazgató a folyamatos adatvédelmi megszorításokról, a választási zavargásokról és a hamis hírekre hívta fel a figyelmet, ugyanakkor az új szolgáltatásokról is elárult néhány kulisszatitkot.

„Mindannyian azért vagyunk itt, mert optimisták vagyunk a jövőt illetően. – mondta Zuckerberg. – Valódi kihívásokkal kell szembenéznünk, de meg kell tartanunk az optimizmus érzését is. Az idén megtanultam, hogy szélesebb körben kell felelősséget vállalnom.”

A videó teljes terjedelmében itt visszanézhető, mi pedig összefoglaljuk írásban is a lényeget.

kepkivagas_2.PNGFacebook Társkereső

A Tinderhez hasonlóan a Facebook randioldalnak is ugyanaz lesz a célja, s külön profil létrehozása után elindulhat a párkeresés. A barátaink nem fogják látni ezt a profilt és lesznek csoportok/események amiket „fel kell oldani”, hogy több potenciális „jelöltet” ajánljon az alkalmazás azonos érdeklődési körökkel.

„A hosszútávú kapcsolatok kialakítása a cél, nem az egy éjszakás kalandoké, de ez természetesen opcionális. Elfogadom az utóbbit is, az elejétől kezdve a magánélet és a biztonság lesz a szemünk előtt ezért csak azokat az embereket ajánlja majd az app, akik nem a barátai.”

Tiszta lap

Bejelentették az új adatvédelmi funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy töröljék a böngészési előzményeiket a Facebookon.

Instagram videóchat

Az Instagram is kap néhány új frissítést videóchat formájában. Az ablak minimálisra csökkenthető lesz, így nyugodtan lehet majd böngészni a feedben videóchatelés közben is. Új filterek is megjelennek majd, valamint a videókat egyből kitehetjük a Facebook Mystoryba is.

Egy új eszköz szűrni fogja a kommenteket és elrejti azokat, amik zaklatásnak minősülnek. A szűrő automatikusan be lesz kapcsolva és az egész világon elérhető lesz.

WhatsApp

A WhatsApp vezérigazgatója hétfőn mondott le.

„Szeretnék köszönetet mondani Jannak… Ő volt aki fáradhatatlan, ha az adatvédelemről és titkosításról van szó. -mondta Zuckerberg.- Ha Jan nem lett volna, nem sikerült volna felépíteni a világ legnagyobb és teljesen titkosított hálózatát.”

Az új hálózat azért kiemelkedően fontos az appban, mert mostantól a végpontig terjed ki a titkosítás.

Emellett matricákat és csoporthívó funkciót is bevezetnek.

Messenger

A Facebook üzenetküldő applikációja is megújul, letisztult külsőt kap. Egy fordítófunkció is bekerül az alkalmazásba, ami angolról spanyolra fordít és vissza azok számára, akik a Facebook Marketplace-en csevegnek az USA-ban. Ezt az újdonságot fokozatosan bővítik.

Azok a vállalatok, akik a Messengert használják közelebb hozhatják az ügyfeleiket azzal, hogy kiterjesztett valóság eszközeit használják. Nemrégiben a Sephora nevű sminkvállalat indított AR felületet, amin keresztül a felhasználók kipróbálhatják a sminkjeiket anélkül, hogy kilépnének az utcára.

Fejlesztők és az alkalmazások

A Cambridge Analytica botrány óta a Facebook nem engedett új alkalmazásokat benyújtani a fejlesztőktől és a régebbi appokat is újra vizsgálták. Zuckerberg bejelentette, hogy ennek vége, így például a chatbotok is újraindultak ma.

„Tudom, hogy az elmúlt pár hónapban nem lehetett könnyű fejlesztőnek lenni. Ime Archibong a Facebook platform felelőse azt mondta, hogy szigorúbban nézzük át a beadott alkalmazásokat.”

Virtuális és kiterjesztett valóság

A Facebook egyetlen hardveres bejelentése egy Oculos Go nevű fejhallgató, ami 190 dollárba kerül majd. Ez egy virtuális valósághoz használható eszköz, amelyhez az applikációt a fejlesztőknek kell majd létrehozniuk. A felhasználok az Oculossal képesek lesznek arra, hogy TV-t nézzenek vagy „koncertre” menjenek.

Nézd meg közelebbről is a terveket itt:

 

Te melyik fejlesztésre vagy a leginkább kíváncsi?

 

Forrás: http://money.cnn.com/2018/05/01/technology/facebook-f8-2018-zuckerberg-keynote/index.html

 

Szólj hozzá

messenger fejlesztés ar f8 kiterjesztett valóság