2018. aug 19.

Így használd a hashtag-et a Facebookon!

írta: K.Klarissza
Így használd a hashtag-et a Facebookon!

letoltes_2.jpgVannak platformok, ahol elárasztják vele a követőket, máshol félnek a használatától. Igen, ez a #hashtag!

Annak ellenére, hogy a hashtagek a Facebook-on már 2015 óta jelen vannak, kezdetben nem örvendtek nagy népszerűségnek, sőt sokan a mai napig egyáltalán nem alkalmazzák őket.

De ha kíváncsi vagy arra, hogy a hashtageknek még van-e helye a Facebook-on és vajon még mindig működnek-e, akkor a válasz egyértelműen: IGEN!

Tekintettel arra, hogy a Facebook ideális karakterkorlátja viszonylag alacsony (40-80 karakter közötti), a posztok szövegei felbecsülhetetlen értékűek. Így nincs túl sok hely a hashtagek számára sem, ellentétben az Instagram-mal vagy a Twitter-rel, ahol sokan hajlamosak is túlzásba esni a használatukkal. Bár a hashtagek nyomonkövetése egyértelműbbnek tűnhet ezeken a platformokon, a Facebook trendjeinek szem előtt tartása szintén okos lépés a márkák számára.

Továbbá a hashtagek segíthetnek kiemelni a konkrét kampányokat vagy bejegyzéseket, amelyek iránt az oldal követői érdeklődnek.

Ha szeretnénk hashtageket alkalmazni a Facebookon, érdemes kicsit utánajárnunk a használatának.

Hány hashtag az optimális?

„A kevesebb néha több” elvet érdemes a hashtag alkalmazásánál is megfogadni!

Ha megnézed a bejegyzések többségét, észre fogod venni, hogy legtöbbjük csak egyetlen hashtaget tartalmaz. Nem véletlen! Ugyanis a hashtagek használatával kapcsolatos kutatások alapján a Facebook maximálisan elkötelezett, ha csak egy hashtag van jelen. Ezzel biztonságos fogadást tudunk elérni, mivel nem zavarja a bejegyzést, és lehetővé teszi, hogy a keresések számát is növeljük. Ha mégis több hashtaget szeretnél felhasználni, érdemes azokat nem a szöveg végén, hanem a bejegyzésen belül elhelyezni.

Használhatsz már jól bejáratott és népszerű hashtageket, de magad is kreálhatsz egyet, melyet a közösség kizárólag a Te tartalmadhoz fog társítani! Fontos, hogy egyszerű, könnyen megjegyezhető és következetes legyen. Mindaddig, amíg ízléses és releváns tartalmat teszel közzé, nagyon nagy figyelmet fordíthatsz a bejegyzésedre, ha ragaszkodsz egy állandó hashtaghez.

Melyek a legnépszerűbb hashtagek?

Ha mégis inkább a kedvelt hashtagek közül választanál, igénybe veheted olyan eszközök segítségét is, mint például a https://hashtagify.me, amely a keresési eredmények alapján talál releváns vagy a trendnek megfelelő hashtageket. Ez megkönnyíti a hashtagek stratégiai megtervezését, függetlenül attól, hogy azokat a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon vagy mind a háromnál használni kívánod-e.

Röviden, tömören: a végső cél az, hogy egyre kereshetőbbé válj a Facebookon, és a hashtagek segítenek abban, hogy odaérj!

Te mit gondolsz a Facebook-os hashtag-használatról?

 

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/hashtags-on-facebook/

 

 

Szólj hozzá

hashtag