2018. dec 18.

Így hozz ki minél többet Facebook videóidból!

írta: R Judit
Így hozz ki minél többet Facebook videóidból!

hand-holding-macro-1654691.jpgA legfrissebb kutatások szerint az internet forgalom 80%-át videók fogják kitenni 2020-ra. A Facebookon már így is körülbelül 100 millió órányi videót néznek a felhasználók naponta, de úgy tűnik, hogy ez a szám csak növekedni fog a jövőben.

Ezeket az adatokat látva érdemes megfontolni, hogy Neked is érdemes kihasználnod a videókban rejlő lehetőségeket a saját oldalan, hiszen azok nélkül egy nagy lehetőségekkel teli területet hagysz ki, ami több követőhöz vezethet.

Nem csináltál még soha videót és nem tudod, hogy mikre kell figyelned? Ne ess kétségbe, a következőkben segítünk neked eligazodni a Facebook videók világában és egy kis segítséget is adunk, hogy mikre kell figyelned videó készítése vagy akár megosztása közben.

  • Négyzetes videó

Óriási trend négyzetes képeket és videókat feltölteni Facebookra és ez kifizetődőnek is látszik, hiszen úgy tűnik, hogy azok jobban teljesítenek más alakú társaiknál.

  • 3 másodperc

Kutatások szerint 3 másodperced van felkelteni a néző figyelmét a videóddal. Ez a 3 másodperc kevésnek tűnhet, ezért egy erős és figyelemfelkeltő kezdéssel kell indítanod. Segíthet kattintásokat és megnézéseket generálni egy rövid, de frappáns vagy vicces kiírás is.

  • Feliratozz!

A Facebook automatikusan játszik le videókat hang nélkül és valószínűleg a legtöbb ember nem is kattint a hanggal való lejátszáshoz, részben mert nem keltette fel az adott videó a figyelmét vagy pedig az adott hely és idő nem alkalmas annak meghallgatására. Ha feliratozod a videódat nem veszítesz nézőt és biztosra veheted, hogy többen fogják megnézni azt.

  • Fókuszálj!

Ha a videódat könnyű megérteni és összefoglalni, hogy miről szól, akkor többen is nézik meg, visszatérnek, hogy megnézzék és megosztják. Ilyen egyszerű.

  • Megfelelő cím

A cím nagyon sokat tud segíteni Facebookon, hogy a videódat könnyen megtalálják a nézők, úgyhogy valami olyat kell kitalálnod ami leírja a videó tartalmát és nem is túl nehéz megjegyezni.

  • Reklámozd magadat!

Mivel a videóid valószínűleg nem csak az ismerőseidhez/követőidhez fog eljutni, ezért fontos, hogy felhívd a figyelmet a blogodra/weboldaladra a leírásban vagy pedig a videó végén. Így a nézőből könnyen követő válhat!

Természetesen ezek a tippek csak nagyon alapszintű segítséget nyújtanak a videókhoz, de segítségükkel el tudsz Te is indulni. Mint mindig, most is javasoljuk, hogy ne félj kísérletezni és hibázni sem, hiszen így tudod kikísérletezni az oldaladon legjobban működő stratégiát és azt, hogy mit szeretnek, milyen videóra vágynak leginkább a nézőid. No és a videók statisztikáit is mindig érdemes megnézned, de az már egy másik blogbejegyzés lesz... ;)

 

 

Források:

  1. https://www.inc.com/larry-kim/9-social-media-trends-to-pay-attention-to-in-2018.html?fbclid=IwAR1fnmehGZPjdT3TAL9sNbKIUaEb8ZPXOjo_rdYWibbtEas1UXK4cVvamM0
  2. https://www.searchenginejournal.com/facebook-video-tips/238911/

 

 

 

Szólj hozzá

video