2019. jan 07.

Visszahívható üzenetek, randiapp, hirdetési sablonok? Itt vannak a 2019-es Facebook trendek!

írta: R Judit
Visszahívható üzenetek, randiapp, hirdetési sablonok? Itt vannak a 2019-es Facebook trendek!

face.PNGAz egyetlen állandó dolog a közösségi médiában az, hogy állandóan változik. Ez a Facebookra is igaz, hiszen napról napra vezetnek be újdonságokat, amelyek jelentősen befolyásolhatják az oldalon történő reklámozást, és magát a felhasználói élményt 2019-ben.

A teljesség igénye nélkül kiválasztottunk és bemutatunk öt olyan Facebook fejlesztési tervet, amelyek nagy hatással lehetnek az új évben. Vágjunk is bele!

 

  1. Kiterjesztett valóság termékpromóciókban

michael-kors-ar.pngAz egyik legizgalmasabb újítás a felületen elősegíti a mélyebb kapcsolat kialakulását a márkák/cégek és a felhasználók között. Ezt egész egyszerűen olyan reklámok létrehozásával érik el, ahol a felhasználó kipróbálhat egy adott terméket. Az egész a telefon, laptop vagy számítógép elülső kameráján keresztül történik, így bárki kipróbálhat egy érdekesnek tűnő rúzsárnyalatot vagy napszemüveget mielőtt megvenné azt. Ez a fajta reklámozás elősegíti a bizalom kiépülését is, hiszen kevesebb elégedetlen vásárlót eredményezhet nem passzoló termékek miatt online vásárláskor. Ez az újítás főleg a szépségápolásban és divatcikkeket népszerűsítő márkáknak lesz óriási előrelépés a reklámok terén.

  1. Játék vásárlása előtt egy próba

Egy másik teret nyerő újdonság körülbelül ugyanazt tudja, mint az első pontban leírtak, csak a játék appok szerelmeseinek fog nagyon kapóra jönni. Ez az újdonság lehetővé teszi, hogy mielőtt megvennél egy applikációt, kipróbálhatod a játékot és a próba alapján eldöntheted, hogy szeretnéd-e azt megvenni vagy sem! Nagyon úgy tűnik, hogy Facebook kezd elmozdulni egy jobban felhasználóbarát reklámok felé, ahol többé-kevésbé tudni fogod, hogy mire adod ki a pénzedet online webshopos vásárláskor.

  1. Videósablon-hirdetések

Már írtunk arról, hogy a videók mennyivel több figyelmet és forgalmat kapnak Facebookon, mint a képek és hogy népszerűségük még inkább növekedni fog. Most a Facebook lehetővé tette, hogy ne kelljen aggódnod amiatt, hogy hogyan készíts videókat, amikor neked csak képek állnak rendelkezésedre! Bár korábban is tudtunk diavetítéseket készíteni, a hirdetéskezelőn keresztül azonban sokkal több lehetőség áll már most rendelkezésre. Ez a beállítás egész egyszerűen engedi, hogy képekből készíts videót, választhatsz hozzá zenét és kiválaszthatod, hogy milyen gyorsan váltakozzanak a képek egymás után. Voilá! Máris kész a saját videód, amivel aztán tömegeket vonzhatsz egy-egy poszthoz! (U.i.: A sablonok között találsz olyat is, amivel szöveget írhatsz a videódba! �)

  1. Visszahívható Messenger üzenetek

Valami olyan üzenetet küldtél el Messengeren, amit legszívesebben most azonnal visszaszívnál? Ne aggódj, úgy néz ki, hogy nemsokára megteheted! A Facebook bejelentette, hogy tervezik az „Unsend” gomb bevezetését, amellyel az üzenet elküldése után 10 másodperced lesz visszavonni azt.

  1. Facebook randi

Ha még keresed az igazit, de úgy érzed a Tinder nem Neked való, akkor 2019-ben akár már a Facebookodat is használhatod a párkereséshez! A közösségi média platform bejelentette, hogy a felhasználók létrehozhatnak majd külön randizós profilt, ahol aztán a Facebook ajánl nekik megfelelő randipartnert a közös ismerősök és érdeklődési körön alapulva.

 Szerinted melyik a legizgalmasabb fejlesztés? Melyiket próbálnád ki akár most azonnal?

 

Ha megismernéd a 2019-es közösségi média trendeket, tarts velünk 7 fős gyakorlati kurzusunkon, ahol nincs powerpoint, mert mindent ott mutatunk, ahol meg is kell csinálnod! 

A KÖZÖSSÉGI MÉDIA GURU KÉPZÉS során a YouTube, LinkedIn, Instagram, Pinterest, blogok, twitter, GoogleMaps használatát nézzük át részletesen.

A FACEBOOK GURU KÉPZÉS során délelőtt a tartalommarketing, mérés, optimalizálás, chatbot és messenger működtetés titkait nézzük át, míg délután mindent megtanulunk a hirdetések kezeléséről egészen a pixelkövetőkódos remarketingig.

Jössz? Csak 7 helyünk van összesen és januárra már csak 2 szabad hely van!

 

Források:

https://www.socialmediatoday.com/news/11-facebook-updates-you-need-to-know-for-2019/539031/

https://imfndclub.com/7-facebook-updates-you-must-use-in-2019-marketing-strategy/

 

 

Szólj hozzá