2019. dec 14.

TikTok vs. Musical.ly

írta: Sáringer Viktória
TikTok vs. Musical.ly

te_hallotta_l_ma_r_a_tiktokro_l.jpgAkinek van gyereke vagy fiatal rokona a családban, biztosan hallott már a TikTokról. Ez az egyik legelterjedtebb trend 2018 vége óta és a népszerűsége nem csökken.

Hogy jött létre a TikTok?

A TikTok elődje, a Musical.ly egy népszerű, rövid (15 másodperces) videók készítésére és megosztására alkalmas applikáció volt. Nagy zenei választékkal, dialógusok hangsávjaival rendelkezve alkalmas volt arra, hogy a szövegre tátogva vicces videókat lehessen készíteni segítségével.

Annyira nagy népszerűsége volt a Musical.ly-nek, hogy többen híressé váltak általa: egyes tinédzserek több milliós követőtáborra tettek szert. A videókat Instagramon, több videót összevágva pedig válogatásokat Youtube-on is megosztottak, így még jobban elterjedt az app ismertsége. Több, mint 100 millió felhasználóval működött 2018 augusztusáig. Ekkor átvette egy kínai cég, a ByteDance és a felhasználók átkerültek a TikTokra. Minden megosztott tartalom és az összes felhasználó automatikusan az új applikációban landolt.

Mi is az a TikTok?

A TikTok egy rövid videók megosztására használt app, ami lehetővé teszi, hogy felhasználói 15 másodperces videókat készítsenek és tegyenek közzé. Ismerősen hangzik ugye? Jogos a kérdés, hogy miben különbözik a Musical.ly-től.

Ízelítőként tekintsd meg a TikTok 2019 novemberi válogatását: https://www.youtube.com/watch?v=WZP0bIkomLo

te_hallotta_l_ma_r_a_tiktokro_l2.jpg

A különbség a Musical.ly és a TikTok között

A TikTok fókuszában már nem csak a zenére, beszédre való tátogás áll. Sokkal szélesebb skálával rendelkezik: számtalan zenetöredék, zaj, hang található meg a kínálatában és a speciális effektek és filterek opciója is elérhető. Vannak kihívások, hashtagek és interaktívabb, mint a Musical.ly volt.
Sőt, ebben az alkalmazásban már olyan videókat is megoszthatsz, amit nem az app segítségével készítettél. A telefonod memóriájából bármilyen videó feltölthető. Lehetőség van a videókra irányuló reakciók felvételére és megosztására is. A felhasználók védelmében egy olyan jellegzetesség is az applikációba került, ami figyelmeztet, ha több mint 2 órája használjuk az alkalmazást.
A TikTok videómegosztó közösségi platformként híresült el. A felhasználók videókat készíthetnek kihívásokhoz, gyakoriak a táncolós videók, a varázstrükkök és a persze a vicces felvételek is.

Íme egy videó a legújabb, aktuális kihívásokról, amik futnak az alkalmazásban: 

Forrás: https://influencermarketinghub.com/what-is-tik-tok/

Szólj hozzá

musically