2019. dec 27.

Milyen posztokkal indítsd az Újévet?

írta: Sáringer Viktória
Milyen posztokkal indítsd az Újévet?

ujev_2.jpgAdvent, Karácsony, Szilveszter – az ünnepi időszakban mindig érdemes egy pár aktuális bejegyzéssel készülni közönségünknek. Már korábban írtunk arról, mit érdemes megosztani a karácsonyra való készülés idején, most pedig az Újév kezdésekor ajánlott témákat gyűjtöttük össze Nektek.

 

Karácsonyi vagy szilveszteri parti

Sok cégnél hagyomány, hogy karácsonyi, szilveszteri összejöveteleket, díjátadókat, vacsorákat, bulikat tartanak, hogy megköszönjék az alkalmazottak egész éves kemény munkáját és egy kicsit lazább környezetben tudjanak beszélgetni egymással. Egy képválogatás vagy egy videó az esemény fénypontjairól jó ötlet évindítónak, ez a dolgozókban is jó érzést kelt, hiszen felidézhetik emlékeiket a mulatságról illetve a felhasználók szemében is pozitív képet ad egy cég, aki kimutatja köszönetét alkalmazottai felé. Az sem hátrány, ha az emberek márkádra nem úgy tekintenek, mint egy hatalmas, érzelemmentes vállalatra, hanem látják a hús-vér embereket, akik a termékek, szolgáltatások mögött állnak.

Újévi fogadalmak

Szinte kötelező lecsapni erre a témára, főleg, ha terméked vagy szolgáltatásod be tudod illeszteni a legnépszerűbb újévi fogadalmak sorába. Mutatjuk, melyek a leggyakoribb elhatározások, amikkel az új évbe vágnak az emberek:

  • rendszeres testmozgás (pl. edzőtermek, étrendkiegészítők, sporteszközök)
  • egészséges életmód (pl. receptkönyvek, vitaminok, méregtelenítések, masszázs, felfrissülő pihenés a természetben)
  • fogyás (pl. étrend írása, sportlétesítmények, személyi edzés, receptek)ujev_1.jpg
  • több idő töltése a családdal és barátokkal, több idő töltése a friss levegőn (pl. közös programok ajánlása, társasjátékok, útikalauz könyvek, szállások, kirándulások)
  • valami új tanulása (pl. online tanfolyamok, képzések, hogyan-csináld oldalak, varrásminták, ide szó szerint minden jöhet)
  • új helyek felfedezése (pl. étterem, város, múzeumok, úticélok)
  • leszokás a káros dolgokról (pl. cigaretta, alkohol, túl sok internetezés, gyorskaják helyett saját ételek, receptek, míg kevés alvásra matrac vagy ágynemű ajánlása)
  • új dolgok kipróbálása (pl. új frizura, sminktanfolyam, falmászás, úszásoktatás, új falszín a konyhában, új kanapé)

Szinte biztos, hogy valamelyik fogadalomhoz tudod ajánlani céged segítségét ötletek, termékek vagy szolgáltatások formájában közvetett vagy akár közvetlen módon is.

Visszatekintő fotók

Nézz vissza egy kicsit a múltba! Gyűjtsd össze a fontos pillanatokat az elmúlt évből céged életéből és ossz meg egy vagy több fotót, amiben felidézed ezeket a meghatározó pillanatokat.

Legnépszerűbb tartalmak

Az is jó ötlet, ha megnézed, mely megosztásaid érték el a legjobb eredményeket 2019-ben. Keresd meg a leg-eket: legtöbb emberhez eljutott poszt, legtöbb kedvelést vagy hozzászólást kiváltott bejegyzés, legnépszerűbb videó, a követők kedvenc fényképe. Ezekből készíthetsz montázst, feltöltheted képgalériaként vagy egy videót is létrehozhatsz követőid számára.

Ötletek az új évre

Lehet, hogy követőid nem írnak fogadalom listát, de Te ettől még adhatsz ötleteket nekik! Új év, új ember, új tervek és új kalandok – ami csak eszedbe jut termékedhez, márkádhoz, szektorodhoz kapcsolódóan! Például írj az év eleji méregtelenítés fontosságáról, arról, milyen fontos a rendszeres mozgás, miért érdemes elkezdeni szelektíven gyűjteni a szemetet, miért jó, ha valakinek adott márkájú napszemüvege, táskája, ruhája van…

Hogyan posztok minden mennyiségben

ujev.jpgNagyon aktívak, frissek, motiváltak az emberek az Újévben és szívesen állítanak kihívásokat maguk elé. Ezért, ha ajánlasz nekik bizonyos tevékenységeket, hogy mibe érdemes belevágniuk, még jobb, ha hogyan csináld típusú videókkal is segíted őket! Ha nincs lehetőséged videót forgatni, folyamatábrákkal is megmutathatod a dolgok sorrendjét: készíts a különböző fázisokról fényképeket és állíts össze montázst belőlük, így az emberek könnyen le tudják menteni maguknak.

Ingyen tippek

Mindenki szereti az ingyen dolgokat, még akkor is, ha nem fizikális ajándékról van szó, hanem tippekről, ötletekről, leírásokról. Mivel inspiráltabbak az emberek ilyenkor, hogy valami újba vágjanak bele, jó pont, ha segítesz nekik. Az új évben ajánlj valamit ingyen követőidnek, megköszönve, hogy egész évben veled voltak: például állíts össze egy ingyenes, egyszerű edzéstervet, tégy közzé pár térítésmentesen elérhető receptet, ossz meg letölthető varrásmintát, részletet könyvedből!

Vicces tartalmak

Nincs fotód, videód, amit megossz? Keress a Youtube-on humoros videó összeállításokat, például újévi témában, azujev_5.jpg év legviccesebb videói, legnagyobb bakik… Oszd meg követőiddel, hogy ők is nevethessenek egy jót. Azt is megsúgjuk, hogy a cuki állatos videók mindig nyerők!

Újévi bejelentés

Ha valami újra készülsz márkád kapcsán, érdemes kivárnod az Újévet, ugyanis a karácsonyi poszt tömegben és vad versenyben a hirdetések között könnyen elveszhet az információ, míg újévkor kicsit csitulnak a kedélyek és egyszerűbben érvényesülhetsz.

Újévi fogadalmak – mém verzió

Az újévi fogadalmakat nem nehéz kifigurázni, a mémek pedig remek lehetőséget nyújtanak, hogy gyorsan, egyszerűen és közkedvelt módon oszthass meg humoros tartalmakat követőbázisoddal. Az igazán jó mémeket többen megosztják, terjedni kezd, így márkádnak esélye van rengeteg új emberhez is eljutni.

Jókívánságok

ujev_3.jpgÍrj egy listát, mi minden jót kívánsz követőidnek: egészséget, boldogságot, hogy elérjék álmaikat, megvalósítsák önmagukat – rengetegen értékelik a hasonló, figyelmes bejegyzéseket és kis kedvességeket a márkák részéről.

Macskajaj

Jó téma az év kezdetére, ha az első pár napban megosztasz néhány tippet követőiddel, mit tehetnek, ha előző este a szilveszteri buliban kicsit sok volt a pezsgő, amivel koccintottak. Összegyűjthetsz hagyományos tippeket, mint a sok víz fogyasztása, friss levegő és fejfájáscsillapító, de akár a legextrémebb varázsmódszerekből is összeállíthatsz egy listát. Például tudtad, hogy ruszli fogyasztását, kovászos uborka levének ivását és nyers tojásból készült turmixot ajánlanak sokan? Hogy vannak, akik ecetes víz ivására esküdnek? A hasonló érdekességek szinte mindig sikert aratnak.

Forrás: https://penji.co/new-year-social-media-post/

Szólj hozzá

újév tippek 2020 posztok