2020. feb 18.

A Facebook legkedveltebb oldalai 2020 elején

írta: Sáringer Viktória
A Facebook legkedveltebb oldalai 2020 elején

top.jpgKíváncsi vagy, melyek a Facebook legkedveltebb oldalai 2020-ban? Elhoztuk a listát! Sok híresség, márka és persze a sport is bekerült a toplistába.

1. Facebook – 214 millió kedvelő

https://www.facebook.com/facebookapp/

Facebook oldal a Facebook közösségi média oldalon belül? Bizony, létezik. De vajon miért olyan népszerű? A válasz egyszerű: számtalan felhasználó használja ezt az oldalt arra, hogy hozzászólás formájában feltegye kérdéseit vagy jelezze problémáját a közösségi oldallal kapcsolatban. Amolyan ügyfélszolgálati szerepet tölt be az emberek szemében, mert sok kérdést megválaszol a Facebook csapata a hozzászólások között. Sokszor sajnos olyan egyszerű kérdéseket is írnak a felhasználók, amit a Súgó vagy egy gyors Google-keresés gyorsan megválaszolhatna vagy egyéni problémákat fejtenek ki.

2. Samsung – 160 millió kedvelő

https://www.facebook.com/SamsungMagyarorszag/ top_4.jpg

A Samsung Magyarország oldala hogy rendelkezhet ennyi követővel? A márka rendkívül jól járt el, mert egy oldalra gyűjtötte a világ különböző részeiről a rajongóit és szerencsére senki sem marad ki a nyelvi korlátok miatt, hiszen minden felhasználó a saját, Facebookon beállított nyelvén látja a posztokat. Ha Magyarországról, magyar beállított nyelvvel rákeresünk a márkára és a Samsung elnevezésű oldalra kattintunk, automatikusan a Samsung Magyarországra irányít minket a rendszer.

3. Cristiano Ronaldo – 122 millió kedvelő

https://www.facebook.com/Cristiano/

Ezen meg sem lepődünk, hiszen Cristiano Ronaldo a világ legtöbbek által követett focistája. Bejegyzéseinek az elérései is jók, hűséges rajongói nyomon követik magánéletét, karrierjét és cégekkel való együttműködéseit is.

4. Mark Zuckerberg – 116 millió kedvelő

https://www.facebook.com/zuck

Bár nem oldalként van regisztrálva, hanem felhasználóként a Facebook alapítója, mégis rengetegen követik a közösségi platformon. Nem kell az ismerősi köréhez adnia az érdeklődőket, hogy lássák a posztjait, elég, ha valaki a követőjévé válik és így nyilvános bejegyzéseit láthatja a saját Hírfolyamában. Zuckerberg posztjai nagy interakciót tudnak kiváltani, sokan kedvelik bejegyzéseit és sokan hozzá is szólnak, egyesek pedig választ is kaphatnak a Facebook atyjától kommentjeikre.

5. Real Madrid C. F. – 111 millió kedvelő

https://www.facebook.com/RealMadrid/

top_3.jpgA Top 5-be helyet kapott a Real Madrid nevű spanyol labdarúgóklub is, ami 1902-es megalapítása óta a spanyol élvonal tagja, a legeredményesebb spanyol csapat, így nem csoda, hogy ennyi rajongója van. Az oldal bejegyzéseit angol és spanyol nyelven osztja meg követőivel.

6. Coca-Cola – 107 millió kedvelő

https://www.facebook.com/cocacolahu/ top_1.jpg

A Coca-Cola oldala a második helyen álló Samsunghoz hasonló olyan szempontból, hogy amint rákeresünk a márkanévre és kattintunk, egyből a Coca-Cola magyar oldalára irányít minket és így a magyar nyelvű bejegyzéseket láthatjuk. Az oldalon vannak termékbejelentések (például új, Coca-Cola ízű TikTak), nyereményjátékok, fotók, videók és innen tájékozódhatunk a márka tevékenységéről is (például itt is megosztotta a cég, hogy mennyi pénzt sikerült gyűjteniük jótékony célra a karácsonyi adománygyűjtő kampányban).

7. FC Barcelona – 103 millió kedvelő

https://www.facebook.com/fcbarcelona/

Az Barcelona spanyol labdarúgócsapat is igazán tekintélyes helyet foglal el rajongók tekintetében. A 120 éve alapított klub rendkívül sikeres a pályán, bejegyzéseiket elsősorban spanyolul, sok esetben angolul is közzéteszik.

8. Shakira – 100 millió kedvelő

https://www.facebook.com/shakira/

Shakira népszerűsége hosszú évek óta töretlen és még ma is számolnunk kell vele: ezt jól bizonyítja az is, hogy idén, 2020-ban felléphetett az amerikaiak egyik legkedveltebb eseményén, a Super Bowl-on.

9. Tasty – 97 millió kedvelő

https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/

A BuzzFeed amerikai szórakoztatással is foglalkozó cég egyik populáris oldala a Tasty, ami nem más, mint egy kényelmi ételekre specializálódott oldal. Ételekkel kapcsolatos cikkeket, fotókat osztanak meg, de legtöbben a rövid videóikat kedvelik, amiben recepteket mutatnak be. Ezek a videók pörgősek, gyorsak, az ételek elkészítése egyszerűnek tűnik és sokan igyekeznek ezeket ki is próbálni. Több kategóriára osztódnak a receptek az oldalon: Tasty Junior, Tasty Happy Hour (alkoholhoz kapcsolódó tartalmak), Tasty Fresh, Tasty Vegetarian és Tasty Story néven, melyek közül az utolsóban hírességek szerepelnek, akik elkészítik és elmagyarázzák saját receptjeiket a felhasználók legnagyobb örömére.

10. Vin Diesel – 96 millió kedvelő

https://www.facebook.com/VinDiesel/

A sorban Vin Diesel amerikai színész következik, akinek popularitásáról mást nem is kell mondanunk, csak hogy lassan már nem készül olyan slágerfilm, amiben ne szerepelne. A Ryan közlegény megmentésében vállalt kisebb szerepével betört Hollywoodba, majd a Halálos iramban című filmben való részvételével igazi világhírnévre tett szert – ami követőinek számából is egyértelműen látható.

top_2.jpgA Top 30-as listába a fent felsoroltakon kívül még bejutott márkák közül például a McDonald’s és a Candy Crush Saga játék, három népszerű kínai újság, zenei hírességek, mint Eminem, Michael Jackson, Rihanna vagy Bob Marley, sporthoz kapcsolódó oldalak -  vagyis, hogy pontosak legyünk, labdarúgáshoz kapcsolódó oldalak -, mint Lionel Messi saját oldala vagy a Manchester United focicsapat oldala, színészek, mint Will Smith, egy kitalált karakter Mr. Bean személyében és egy film franchise, a Harry Potter.

Mint láthatjuk, az évek óta töretlenül élvonalba tartozó világmárkák tudtak bekerülni a legkedveltebb Facebook-oldalak közé. Sportok között nem kérdés, hogy a foci kiemelkedik a többi közül – legalábbis ez derül ki abból, hogy labdarúgóklubok és sztárjátékosok is előkelő helyet foglalnak el a Facebook legkedveltebb oldalainak mezőnyében. Feltűnhet, hogy nem épp az egészséges, minden napra ajánlott termékeiről elhíresült kólagyártó cég és gyorsétteremlánc került ki a legnépszerűbbnek – de azért valljuk be, szinte mindannyiunk elcsábul néha egy sajtburgerre vagy üdítőre, szóval ne hökkenjünk meg nagyon. Ezenkívül influencerek ide vagy oda, a legnagyobb rajongói bázissal a Facebookon a valódi világsztárok rendelkeznek, akik sportban, színészetben vagy zenében hatalmas sikereket értek el. A Top10-es listában talán a legnagyobb kakukktojás a Tasty oldala lehet (ami egyébként a Wikipédia szerint 10. helyen áll, de időközben kedvelőinek száma meghaladta a 9. helyezettét és folyamatosan növekszik). A BuzzFeed nagyon alaposan figyelembe vette az internetezők igényeit oldalának kialakításánál: különböző tematikákba sorolta receptjeit, elsősorban a kényelmi ételekre koncentrál – ki ne akarná minél gyorsabban letudni a vacsorakészítést? – videói gyorsak, egyszerűek, megnézésük nem vesz el rengeteg időt a felhasználótól és legyünk őszinték: jól megszerkesztett kisfilmjeiket szívesen is nézzük és el is mentjük magunknak, hogy majd megcsináljuk egyszer, ha lesz időnk.

Te követsz olyan oldalt, amelyik bekerült a top10-be?

Források:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most-followed_Facebook_pages

https://hu.wikipedia.org/wiki/Real_Madrid_CF

https://hu.wikipedia.org/wiki/FC_Barcelona

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vin_Diesel

+ az egyes felsorolt cégek Facebook-oldalai

Szólj hozzá

toplista top 2020