2020. ápr 16.

Koronavírus mémek a közösségi médiában – Második felvonás

írta: Sáringer Viktória
Koronavírus mémek a közösségi médiában – Második felvonás

93383936_839843273161450_8282228175543468032_n.jpgMár korábban is készítettünk egy válogatást a közösségi oldalakon megjelent mémekből, amik a koronavírushoz kapcsolódóan születtek és nagyon tetszett Nektek, mi pedig ezen felbuzdulva egy húsvéti kiadással és egy újabb válogatással is készültünk.

Az első felvonást itt találjátok.

A húsvéti kiadást pedig itt tudjátok megnézni.

Miért van ilyen nagy sikere a mémeknek?

Őszintén szólva ebben a nehéz helyzetben rendkívül nagy szükségünk van egy kis kikapcsolódásra, megkönnyebbülésre és felhőtlen nevetésre. A mémek humoros köntösben segítenek feldolgozni nekünk ezt a stresszes időszakot.

Miről szólnak ezek a mémek?

Mindenről, ami a koronavírushoz kapcsolódik: karantén, #maradjotthon, digitális oktatás, távmunka és persze már ikonikussá vált Győrfi Pál, aki a koronavírushoz kapcsolódó kommunikáció központi arca. Találkozhatunk vele minden felületen, a tévétől a közösségi oldalakig mindenhol. Tájékoztat minket a legújabb fejleményekről és persze arra buzdít, hogy maradjunk otthon.

Honnan jön ennyi mém?

A koronavírus okozta szituáció a mémgyártóknak kész Kánaán: naponta rengeteg új kreatív megvalósítás lát napvilágot, ezzel bearanyozva az internetezők mindennapjait. A számuk azért ilyen magas, mert az élet sok területén kell újdonságokkal szembenéznünk, napi szinten újabb szabályozások, rendelkezések módosítják eddig megszokott életünket. Az alkalmazkodás pedig nem egyszerű és sok humoros helyzetet szül, amit a felhasználók lelkesen ábrázolnak mémek formájában is.

Tekintsétek meg legújabb válogatásunkat a koronavírus kapcsán készült mémekből:

Szólj hozzá

mém Facebook Instagram koronavírus KORONAVÍRUS