2021. jún 22.

10 ötlet, milyen témájú TikTok videókat készíts márkaként!

írta: Sáringer Viktória
10 ötlet, milyen témájú TikTok videókat készíts márkaként!

antoine-beauvillain-zy_naksfh1k-unsplash.jpgHa már eldöntötted, hogy belevágsz a TikTokozásba vagy már aktívan fent vagy a felületen, akkor eljuthatsz arra a pontra, hogy bizony alaposan el kell gondolkoznod, hogy milyen tartalmat ossz meg. No és most nem a formátumról van szó, mert oké, hogy videók kellenek a TikTokra, de mégis miről szóljon? Hiszen annyi az elvárás: legyen elég érdekes, ragadja meg a figyelmet, legyen jó a minőség, a tartalom passzoljon célközönséged elvárásaidhoz és arculatodhoz, az sem árt, ha virálissá válik és rengeteg emberhez eljut… Most hoztunk Neked pár ötletet, hogy milyen tartalmakat érdemes kipróbálnod a platformon márkaként!

1. Mutasd meg a napi rutinodat!

Ez bizony nem csak az influencerek számára jó ötlet, hanem a kisvállalkozások tulajdonosainak, cégeknek is! Ha megmutatod magad, a napi rutinodat, akkor azzal egy kis betekintést nyújtasz a színfalak mögé, személyesebbé teszed márkádat és bizalmi kapcsolatot alakítasz ki a felhasználókkal. És persze nem is muszáj az egész napi tevékenységedről lerántani a leplet, de néhány bevágás az irodából, egy termék elcsomagolása vagy akár csak annyi, hogyan készíted el reggeli kávédat kicsit közelebb hozhatja a felhasználókat.

Az is hasznos, ha ennek keretein belül tippeket osztasz meg az emberekkel, mert jó eséllyel sokan vannak, akik eljátszanak a saját vállalkozás, cég gondolatával. Mutasd meg, Te hogyan állítod össze az aznapi teendők listáját vagy mivel jár egy vállalkozás vezetése!

@angelandhare

sunday morning ✨ #studiovlog #morningroutine #fypシ #Winterized

♬ landscape with a fairy by aspidistrafly - dia

A lényeg, hogy márkádra szabd a videót. Ha mondjuk divat témában aktív influencer vagy, akkor mutasd be, hogyan készülsz elő a fotózásokra vagy árul el, hogyan tervezed meg közösségi média posztjaidat.

2. Légy inspiráló!

Az inspiráló tartalmak hatalmas lehetőséget nyújtanak, hogy bemutassuk egy márka értékeit. Ezzel pedig a nézőket követőkké tehetjük, majd akár vásárlókká is.

@rebecahuffman

#advice #impostersyndrome #firstgen #fyp

♬ Just the Way You Are - Bruno Mars

Az emberek hálásak a bölcs szavakért és mindenkinek jól esik egy kis motiváció. Gondold át, hogy milyen értékeket képvisel márkád, mi a missziód és mi lenne az, ami megérintené nézőidet.

3. Leplezd le új termékedet!

Először is persze a kis bevágásoknak, részletek megmutatásának, az izgalom fokozásának van itt az ideje. Ráadásul ezzel azt is eléred, hogy az emberek újra és újra visszalátogassanak profilodra megnézni, hogy leleplezted-e már a terméket vagy milyen újabb nyomot osztottál meg, amiből esetleg ki lehet találni, mi lesz az újdonság.

@kikiskreationss

Garden Robe Part 3: Love you guys #Speing #floral #fashiondesigns #fashiondesigner #blackfashiondesigner #FORYOU #FYP

♬ pastel skies - Rook1e

4. Edukáld közönségedet!

Itt az ideje, hogy megmutasd, mihez értesz, mit tudsz, miről vagy tájékozott, milyen tapasztalataid vannak! Egy tanító jellegű, hogyan csináld típusú videó mindig jó ötlet, amikoris nem csak szakértelmedet csillogtathatod meg és profizmusodról tehetsz tanúbizonyságot, de egy füst alatt segíthetsz is az embereknek azáltal, hogy átadod, bemutatod nekik a tudást.

@realestate_t

Did you know? �� #realtoroftiktok #learnontiktok #savemoney

♬ Lovely Day - Jill Scott

5. Kérdezz-felelek

A kérdésekre való válaszadás egy remek lehetőség, hogy a felhasználókkal közvetlen módon kommunikálni tudj és aktivitást válts ki. A kérdések akár új tartalmakra is inspirálhatnak és visszajelzést nyújthatnak arról, mi érdekli célközönségedet, miben bizonytalanok márkáddal kapcsolatban, mint javíthatnál és miből látnának többet.

@tiktok

The new Q&A feature is now here to help you ask or answer any questions. Try it out now!

♬ original sound - TikTok

6. Mondd el történeted!

A #StoryTime hashtag már 65 billió megtekintésnél jár a TikTokon, ami jól bizonyítja, hogy a személyes, történeteken alapuló tartalmak megállják a helyüket az alkalmazásban.

@hoopsandt

How it started. #basketball #NBA #Georgetown #Wizards #womeninsports

♬ Welcome to DC - Mambo Sauce

Meséld el az embereknek, mi adta az ötletet vállalkozásodhoz, hogyan kezdtél bele, milyen volt az első év, mi hozta meg az első sikert, melyik a kedvenc terméked és miért, mi adta az ötletet a termékedhez, ki a példaképed az üzleti életben, mi motivál és így tovább.

7. Ossz meg tippeket és trükköket!

Ha használod a TikTokot, akkor biztos találkoztál már ilyen típusú videókkal, ahol Excel hackeket, iPhone trükköket vagy képszerkesztési praktikákat mutatnak be. Ezek a videók általában rövidek, könnyen követhetők és nagyon gyakori, hogy a felhasználók ’lementik’ őket egy kedveléssel, hogy később is meg tudják nézni.

@mancrafting

I use this tip everytime I use masking tape. #learnontiktok #tiktokpartner #tapehack #shoptips #tipsandtricks

♬ NEVER KNOW WHAT ITS LIKE - Jared Gelman

Az egyszerű, de hasznos tippek pedig tudjuk, hogy rendkívül jól teljesítenek és érdekesek az emberek számára. Hiszen ki ne szeretné az egyszerűbb megoldást? Hogy is lehetne jobban valami újat tanulni, mint szórakoztató, nem túl megterhelő módon, egy rövid kis videó által?

A Later például közösségi média tippekkel látja el a felhasználókat:

@later.com

Stories level up ⬆️ #instagramstories #igstoryhacks #instagramhack #learnontiktok

♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

8. Posztolj vlogot!

Egy vlog videó bemutatja a napodat vagy hetedet. Ezzel közeli betekintést nyújtasz az embereknek üzletedbe, életedbe, hogy mivel telnek napjaid, heteid. És ebből bizony érdekes és minőségi tartalom is kisülhet.

@anna.lamos

details from my day �� #fyp #vlogsbyanna

♬ your my soulmate - destiny��‍♀️

9. Oszd meg, mi érdekel!

Épp egy új sorozatot találtál, ami egész hétvégére a kanapéhoz láncolt? Elolvastál egy üzleti könyvet, ami megváltoztatta az életed? Oszd meg TikTok-követőiddel is! Az újdonságok, érdekességek, filmek, sorozatok, könyvek, édességek, éttermek és további, akár márkádhoz nem kapcsolódó információk megosztása is segíthet növelni az elérést profilodon. Emberibbé teszi márkádat, változatossá tartalmaidat és az emberek is szívesen visszatérnek majd profilodra még több ajánlásért.

@moongirlreads_

literally such an amazing book CHECK IT OUT!!! #fyp #bookrec #wlw #readers

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

10. Készíts közös videót!

A TikTok egy funkciójának hála készíthetsz úgy közös videókat másokkal, hogy akár földrészek választanak el egymástól. Ugyanis ilyenkor vagy egy osztott képernyőre kerültök vagy pedig videód elejére bevághatod más videójának az elejét, ahol mondjuk feltesznek egy kérdést, majd Te válaszolsz rá a saját videódban.

@bennythebull

Dreams do come true � #duet with @themattberanek #avatarthelastairbender

♬ SECRET TUNNEL SECRET TUNNEL SECRET TUNNEL - �Curly Hair Queen�

Forrás: https://later.com/blog/tiktok-ideas/

Szólj hozzá

marketing tartalom videó inspiráció ötletek tippek példák üzleti lehetőségek céges kommunikáció videós tartalom TikTok videók tartalomötlet tartalom ötletek videós marketing videó témák