2021. jún 22.

Kezeld Instagram-profilod a Creator Studio-ból!

írta: Sáringer Viktória
Kezeld Instagram-profilod a Creator Studio-ból!

alexander-shatov-71qk8odibko-unsplash.jpgA megújult Creator Studio sajnos elvett néhány korábban elérhető, kedvelt funkciót, ám arról se feledkezzünk meg, hogy plusz lehetőségeket viszont tartogat számunkra. Tudtad például, hogy Instagram profilodat is kezelheted innen? Bizony, számítógépről elintézheted az Instagramot, nem szükséges, hogy telefonodról bíbelődj vele!

Most megmutatjuk, hogyan csináld!

A legegyszerűbb módszer

Ha tényleg nagyon  gyorsan és könnyen szeretnéd átemelni a Facebook-posztokat az Instagramra, akkor irány a Creator Studio!

Itt menj a közzétett vagy a közzététel előtt álló bejegyzések megtekintésére, attól függően, hogy már kikerült-e Facebook oldaladra a bejegyzés, amit Instagramra is kitennél. Keresd ki a listából az adott posztot, vidd oda a kurzort és kattints a kis nyílra. Itt megjelenik pár lehetőség, melyek közül az Átvétel az Instagramra kell nekünk.

ic.png

Erre klikkelj rá, majd kattints felül, középen az Instagram ikonra. Ahogy így átlépsz az Insta kezelésére alkalmas felületre, a platform egyből be is fogja dobni neked az előbb kiválasztott posztot a szerkesztőfelületre.

ic1.png

Itt módosíthatsz a szövegen (például beletehetsz több hashtag-et) és a tartalmat is szerkesztheted.

ic2.png

A kék tartalom megadása felirattal a fájlkezelőből vagy Facebook-oldaladról is megadhatsz további képeket. Ha több tartalmat is hozzáadtunk, a nyíl segítségével végignézhetjük, hogyan mutat majd. A szövegdoboz alatt kiírva láthatjuk, hány karakter fér még ki illetve hogy hány keresőcímkét és említést alkalmazhatunk.

ic3.png

Jobb oldalon a további lehetőségekre klikkelve megadhatunk helyettesítő szöveget, ami a látáskorlátozattak számára segítség, hogy mi is van az adott képen, videón. Itt kezelhetjük a hozzászólásokat is, vagyis letilthatjuk a kommentelés lehetőségét a bejegyzésnél.

ic4.png

Ha elégedettek vagyunk mindennel, akkor el kell döntenünk, hogy most szeretnénk közzétenni a posztot, későbbre időzítenénk vagy a piszkozatok közé sorolnánk. Ha most akarjuk nyilvánosságra hozni, akkor csak szimplán klikkeljünk a Közzététel gombra, ha más terveink vannak, akkor pedig a közzététel felirat mellett nyílra lesz szükségünk. Itt beállíthatunk egy dátumot és pontos időt, mikor kerüljön ki a poszt vagy időzítés nélkül, a piszkozatokhoz tehetjük.

Új bejegyzés megosztása

Új bejegyzés megosztásakor választhatunk, hogy IGTV tartalmat tennénk közzé vagy képet/képgalériát/videót. Ezután be tudjuk írni a kívánt szöveget, hozzá tudunk adni médiafájlokat és időzíteni is tudunk. A tartalmat egyszerre megoszthatjuk a Facebook-on és Instagramon is.

ic14.png

Több oldalt is kezelhetsz egyszerre!

A Creator Studio Facebook-oldalak kezelésére alkalmas felületének mintájára itt is kiválaszhatunk egy vagy több oldalt. Kattintsunk a legördülő menüre és jelöljük ki pipálással azt az oldalt, aminek az Instagram posztjait látni szeretnénk.

ic5.png

Ha kiválasztottuk az oldalt, láthatjuk a bejegyzéseket. Első körben mindent mutat, de a felső sor segítségével kiválaszthatjuk, milyen tartalomtípust szeretnénk látni: Videó, Fénykép, Galéria, Történetek (sztorik) vagy IGTV. Az Insta Feed-posztoknál a kedvelések és kommentek számát is mutatja a platform, így egy helyen, táblázatszerűen át tudjuk ezt is tekinteni.

Ha a történetek fülre klikkelünk, akkor pedig az elérés látható, vagyis hogy hányan tekintették meg az adott sztorit és amennyiben még nem járt le a 24 óra és kint van a sztori, azt is mutatja, hogy meddig lesz még elérhető.

ic7.png

Lásd át az egész hónapot!

Számtalan külsős platform kínál olyan opciót, hogy egyben láthatjuk a havi poszttervet akár Instagramon is, így segítve munkánkat. A Creator Studio-n megtalálható Naptár lehetőség is hasonló elven működik: az egész hónapra vetítve láthatjuk az adott oldal esetében, mikorra van beállítva tartalom és ha ráklikkelünk a kis ikonra, akkor bejön a poszt is.

ic8.png

Ha rákattintunk az egyes posztokra, akkor az elemzési adatokhoz is hozzáférünk.

ic9.png

Elemzések

Néhány elemzési mutatót is tartogat a Creator Studio: megnézhetjük az elmúlt 7 nap vagy az elmúlt 30 nap eredményeit. Látható az aktivitás: bármilyen művelet, amelyet az emberek a fiókoddal való interakció során végeznek. Webhelyre való átkattintások (Bemutatkozásnál elhelyezett link), profilfelkeresések száma, hány hívás és sms érkezett az Instagramról megszerezve számunkat (amennyiben megadtunk telefonszámot), hány e-mailt írtak nekünk innen a címünkre kattintva (szintén, amennyiben megadtuk), és hányan tervezték meg a címünkre vezető útvonalat.

ic10.png

A Felfedezések azt méri, milyen műveleteket végeznek az emberek, amikor aktivitást mutatnak profilunknál.

ic11.png

A célközönségeket érintő elemzésekből megismerhetjük azoknak az embereknek az életkorát és a nemét, akik a kiválasztott dátumtartományban kezdtek követni. A követők aktivitásának idejét is láthatjuk, hogy általában melyik napokon és hány órakor vannak fent az Instagramon, ami hozzásegít az optimális posztolási idő megtalálásához.

ic12.png

Országok és városok szerinti bontásban is láthatjuk, kik követnek minket.

ic13.png

A Creator Studio minden trükkjét el szeretnéd sajátítani? Most lépésről-lépésre megmutatjuk, mit kell tudnod! Bármikor megállíthatod, újranézheted, gyakorolhatod, hogy profi lehess! Kattints IDE!

Szólj hozzá

Facebook posztolás creatorstudio Creator Studio posztok menedzselése posztok kezelése